Top 7 Ergste gevangenissen ter wereld!

Posted in  Lifestyle  on  februari 17, 2022 by  San0 comments

In de ergste gevangenissen ter wereld is het haast onmenselijk om te “leven”. Bij enkel het lezen van deze gruwelijke plekken kan je al doodsangsten uitstaan. Wees gewaarschuwd!

1. Concentratiekamp Hoeryong

Praat je over de meest gevaarlijke gevangenissen van de wereld, kan een gevangenis in Noord-Korea haast niet ontbreken. Er zijn satellietfoto’s gemaakt en deze suggereren dat het gebied meer dan 100km² beslaat en tevens volledig omheind is.

Een zekere kampleider, Kwon Hyok, heeft er de meest gruwelijke daden op nagelaten. Zo stond er op het terrein een glazen gaskamer, waarin chemische proeven op meerdere gevangenen werden uitgevoerd.

2. Gitarama gevangenis, Rwanda

De gevangenis staat bekend als één van de gevaarlijkste gevangenissen ter wereld. Het beruchte cellencomplex is daarom wereldwijd een veel besproken item, zeker onder organisaties die zich inzetten voor het welzijn van de mens, zoals Amnesty International. Volgens richtlijnen zou een verantwoorde huisvesting maximaal 400 gevangenen waarborgen, maar naar schatting zitten er hier zo’n 5.000 personen gevangen.

De gevangenen noemen het zelf ‘de hel op aarde’ en dat is niet zonder reden. Er is op deze plek zelfs sprake van kannibalisme, vanwege de schaarste aan voedsel.

3. Sednaya gevangenis, Syrië

Het complex, bestaande uit twee gebouwen, namelijk een wit L-vormig gebouw en een rood stervormig gebouw. Eerstgenoemde is ingericht voor uit gratie geraakte ex-militairen van het Syrische regime en het rode stervormige gebouw is voornamelijk bestemd voor de burgers. Extra toevoeging aan het ex-militaire gedeelte, hier bevindt zicht tevens de executiekamer.

Terwijl de Syrische burgeroorlog in volle gang bezig was, werd deze plek ingericht om tegenstanders van de overheid op te sluiten. Daarnaast werden zij gemarteld en vaak ook gedood, doormiddel van ophanging. De Amerikaanse autoriteiten geven te kennen bewijs te hebben van een crematorium naast het complex, waardoor lichamen van gevangenen zonder bewijs konden verdwijnen.

4. Challapalca gevangenis, Peru

De op 4600 meter hoogte gelegen gevangenis is voornamelijk berucht vanwege de erbarmelijke leefomstandigheden. Het kan er door de enorme hoogte in de nacht ontzettend koud worden, waardoor de temperaturen ver onder het nulpunt kunnen dalen. Nu verwacht je het waarschijnlijk al, deze gevangenis bevat geen verwarming. Stromend water is ook een voorziening die niet is aangelegd, waardoor de geur in- en rond het terrein ook ondragelijk is.

Als familielid of advocaat even een gevangenen bezoeken zit er ook niet bij, deze is namelijk op een zéér afgelegen plek gebouwd. Puno, een plaats op zo’n zes uur rijden, is de meest dichtbij gelegen beschaving.

Leuk feitje: Joran van der Sloot zit hier ook. In onderstaande beelden zie je hoe de situatie in deze gevangenis is.

5. Bangkwang gevangenis, Thailand

In het kader beruchte gevangenissen mag deze zeker niet ontbreken. De gevangenis is gevuld met voornamelijk, voor moord- en drugssmokkel veroordeelde personen, welke allen een celstraf dienen uit te zitten van minimaal 25 jaar.

Met de bijnamen Bangkok Hilton en Big Tiger verwacht je dat er ook wel positieve punten zijn te benoemen, maar niets is minder waar. De omstandigheden zijn slecht, extreem slecht. De gevangenis is zwaar overbevolkt, waardoor gevangenen in kleine ruimtes tegen elkaar aan slapen. Naast slapen moeten de celgenoten zich hier wassen en doen zij tevens hun ontlasting. Om nog iets van proteïne binnen te krijgen eten de gevangenen allerlei insecten die door het gebouw kruipen.

6. Diyarbakir gevangenis, Turkije

Deze beruchte gevangenis is, net als vele andere in de lijst, voller dan de maximum capaciteit. De Turkse cel heeft verschillende eigenaren gehad en gelde voor lange tijd ook als militair strafkamp.

Tientallen gevangenen hebben hier het leven gelaten, vanwege de meest uiteenlopende doodsoorzaken. Zelfmoord, uithongering en marteling zijn hierop geen uitzondering. De leefomstandigheden waren dusdanig slecht, dat sommige gedetineerden liever zelfmoord pleegden dan nog een dag langer rond te lopen.

7. Rikers Island, Verenigde Staten

Zoals de naam al doet vermoeden bevindt deze gevangenis zich op het gelijknamige eiland Rikers Island, welke zich bevindt in de East River van New York. Het eiland is ongeveer anderhalve vierkante kilometer, volledig bedekt door het indrukwekkende gevangeniscomplex.

Er heerst een reputatie van misbruik, verwaarlozing en zwaar geweld om Rikers Island. Met flinke regelmaat zijn er gevaarlijke aanvallen van gevangenen op het personeel, meestal zijn ernstige verwondingen hiervan het resultaat. Het complex is overigens vernoemd naar een Nederlandse kolonist, namelijk Abraham Rycken.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>