FIFA 2020: Alles wat je moet weten over de gameplay en de beste spelers

Het is weer zover; de nieuwe FIFA is uit. FIFA 2020 belooft de beste sinds jaren te worden. In deze review gaan we in op alles wat je kan verwachten.

FIFA 20 als één van de eerste spelen? Reserveer FIFA 20 hier direct via bol.com!


Wanneer komt FIFA 20 uit?

De standaard versie van FIFA 20 komt op vrijdag 27 september uit. Wil je echter eerder al toegang tot de game? Dat kan!

Wanneer je namelijk in de voorverkoop de Champions of Ultimate editie koopt krijg je drie dagen eerder toegang. Dit betekent dat je de game al op 24 september kan spelen.

Komt er een FIFA 20 – demo?

Kan je echt niet wachten tot 27 september en wil je de game het liefst zo snel mogelijk spelen? Goed nieuws! EA sports komt namelijk met een FIFA 20- demo versie die uitgebracht wordt op 12 september 2019.

Deze demo is beschikbaar op de PlayStation 4, Xbox one en de PC. Het doel van deze demo is om alvast de nieuwe gameplay-kenmerken van FIFA 20 uit te proberen daarnaast is het mogelijk om alvast in de Kick-Off modus te spelen. Bij deze demo kan je overigens niet gebruik maken van alle voetbal club, alleen de 10 grootste clubs van Europa zijn beschikbaar.

Op welke spelcomputers is FIFA 20 te spelen?

FIFA 20 zal net als eerdere edities van FIFA verschijnen op de volgende spelcomputers:

 • PlayStation 4
 • Xbox One
 • PC
 • Nintendo Switch

Weinig verrassingen hier aangezien FIFA al jaren op al deze spelcomputers te spelen is. Wellicht dat hier nog wijzigingen in worden aangebracht maar dit is tot nu toe de aangekondigde lijst van EA sports.

Wat is de prijs van FIFA 20?

Goed, we weten nu dus wanneer FIFA 20 uit komt en op welke spelconsoles deze verschijnt maar hoeveel gaat deze game kosten?

Zoals je hieronder kan zien zal FIFA 20 verkrijgbaar zijn in twee verschillende edities. Het grootste voordeel van deze champions editie is dat hij 3 dagen eerder te spelen is. Daarnaast krijg je bij de Champions editie 12 Ultimate Team Rare Gold Packs in plaats van 3, voor de ervaren FIFA speler is dit natuurlijk een leuk extraatje.

Standard Edition – €62,99

In de voorverkoop:

 • Tot wel 3 FIFA 20 Ultimate Team Rare Gold Packs (één per week, drie weken lang)
 • Kies één van de vijf mid-version ICON Items voor 5 FUT wedstrijden
 • Special Edition FUT Tenues


Champions Edition – €89,99

In de voorverkoop:

 • 3 dagen eerder spelen (vanaf 24 september)
 • Tot wel 12 FIFA 20 Ultimate Team Rare Gold Packs (één per week, twaalf weken lang)
 • Kies één van de vijf mid-version ICON Items voor 5 FUT wedstrijden
 • Special Edition FUT Tenues


Nieuwe Features FIFA 20

Zoals bij elke nieuwe FIFA komen er ook bij FIFA 20 weer een heleboel toffe features bij. Het team van EA sports is namelijk altijd op zoek naar bepaalde elementen die ze beter kunnen maken om een betere game ervaring te bieden.

In mei 2019 kwam EA sports voor het eerst met een update waarin ze precies vertelde wat er nieuw zou zijn in FIFA 20. Zo is er veel focus gelegd op het zogenaamde A.I Defending, dit is een nieuwe manier van verdedigen inclusief ‘geplande tackles‘. Hiermee willen de makers van FIFA 20 ervoor zorgen dat je minder snel gefrustreerd raakt als de computer weer iets geks doet.

Daarnaast krijgen Eén-tegen-één-scenario’s ook een flinke update wat zal gaan betekenen dat het afronden beter gaat en dat keepers minder onnatuurlijke reacties vertonen. Ook zijn er in deze editie van FIFA wat aanpassingen gedaan in het passen van een bal en dan met name in de nauwkeurigheid.

Zo wordt de kans dat een pass bij de juiste kleur aankomt afhankelijk van de lichaamspositie en de pressie van de tegenstander. Verder komt FIFA 20 met de volgende nieuwe features:

VOLTA

Een van de features waar wij het meest naar uitkijken is de VOLTA-Gameplay die uitkomt in FIFA 20. Deze modus is eigenlijk een soort van FIFA Street gameplay waarbij je 3 tegen 3 Rush (zonder keeper), 4 tegen 4 en 5 tegen 5 kan spelen.

Ook kan je professioneel futsal spelen. Het leuke van deze modus is dat je in verschillende arena’s en omgevingen kan spelen. Zo kan je bijvoorbeeld zonder muren spelen maar ook op stedelijke pleintjes in Amsterdam of zelfs op het dak van een wolkenkrabben in Tokyo.

Daarnaast kan je uiterlijk van je spelers veranderen denk hierbij aan de kleding, het haar en zelfs tatoeages.

Een klein nadeeltje is echter wel dat deze VOLTA football modus alleen beschikbaar zal zijn op PC, Playstation 4 en Xbox One. Bij de Nintendo Switch versie heet deze modus ‘legacy edition’.

EURO 2020

Als we terugkijken naar FIFA 19 dan was de introductie van de Champions League en Europa League een van de grootste veranderingen. Dit was best wel een brekend moment aangezien EA sports bij de EUFA de rechten wist te bemachtigen.

De verwachtingen zijn dat je in FIFA 20 naast de standaard UEFA-competities ook het Europese Kampioenschap 2020 kan gaan spelen. De laatste FIFA editie waarin dit mogelijk was, was FIFA 12 waarbij je een download pack moest hebben om deze te spelen.

Nieuwe Icons in FIFA 20

Ook in FIFA 20 zullen er weer nieuwe icons verschijnen. Momenteel zijn spelers als Francesco Totti, Zidane, Andrea Pirlo allemaal potentiële toevoegingen.

Wie komt er op de cover van FIFA 20?

De cover van FIFA 19 werd bekleed door Cristiano Ronaldo, echter was er al een tijdje bekend dat hij zijn plek af zou moeten zijn. Inmiddels is zijn vervanger bekend: Virgil van Dijk schittert namelijk op de cover van FIFA 2020.

Dit is overigens wel de Champions Editie. Op de cover van de standaard editie van FIFA 20 vind je namelijk de nieuwe aanwinst van Real Madrid: Eden hazard.

Overigens is het best wel uniek dat Van Dijk op de cover van FIFA 20 te vinden is, er staan namelijk zelden verdedigers op de cover van een FIFA editie. De laatste verdediger die op de cover van FIFA stond was Roberto Carlo.

Het is voor Virgil van Dijk natuurlijk een fantastische beloning na zo’n prachtseizoen, zo won hij met Liverpool de Champions League en werd hij gekozen tot Player of the Year in de Engelse Premier League.


Wanneer kan ik FIFA 20 bestellen?

Zoals aan het begin van dit artikel te lezen is FIFA 20 al te bestellen, de game verschijnt op 27 september.

Waarom wordt Juventus Piemonte Calcio genoemd in FIFA 20?

Juventus zal in FIFA 20 onder een andere naam te vinden zijn: Piemonte Calcio. De oorzaak hiervan is een einde van de samenwerking tussen Juventus en EA Sports. Dit komt doordat Juventus afgelopen zomer een deal gesloten heeft met Konami, ofwel de grote concurrent van EA Sports.

Onderdeel van deze deal is dat Juventus alleen in de game eFootball Pro Evolution Soccer (PES) 2020 zal verschijnen. Door deze deal is het onmogelijk voor EA sports om het merk Juventus, hun logo of de shirts te gebruiken.


Sierd de Vos in FIFA 20

Voor de fans van Sierd de Vos is FIFA 20 een absolute must have in hun assortiment. Sierd de Vos zal in FIFA 20 namelijk samen met Jeroen Greuter de commentator worden. Hiermij vervangt hij Evert ten Napel en Youri Mulder. Dit is best grappig aangezien fans van Sierd er al jarenlang allemaal petities rond gaan om Sierd de Vos in FIFA te krijgen. Dit is nu dus werkelijkheid geworden.

Frenkie de Jong in FIFA 20

We hebben al een leuk gerucht kunnen opvangen voor jullie. Frenkie de Jong kende natuurlijk een fantastisch seizoen bij Ajax en maakte een droom transfer naar FC Barcelona.

Dit is EA sports natuurlijk ook niet ontgaan waardoor zij Frenkie van een flinke update hebben voorzien. Wanneer we kijken naar FIFA 19 dan had Frenkie slechts een rating van 77. Momenteel gaan er geruchten de ronde dat hij in FIFA 20 een rating van 85 zal gaan krijgen. Op het gebied van dribbelen (88) en passing (85) scoort De Jong ontzettend hoog.

Standard Edition

 • Tot wel 3 FIFA 20 Ultimate Team Rare Gold Packs (één per week, drie weken lang)
 • Kies één van de vijf mid-version ICON Items voor 5 FUT wedstrijden
 • Special Edition FUT Tenues


Champions Edition

In de voorverkoop:

 • 3 dagen eerder spelen (vanaf 24 september)
 • Tot wel 12 FIFA 20 Ultimate Team Rare Gold Packs (één per week, twaalf weken lang)
 • Kies één van de vijf mid-version ICON Items voor 5 FUT wedstrijden
 • Special Edition FUT Tenues