Hoe groot is het vermogen van Floyd Mayweather?

De schattingen over het netto vermogen van Floyd Mayweather Jr lopen vanaf januari 2018 uiteen van $ 700 miljoen tot bijna $ 1 miljard. Van 2012 tot en met 2014 stond hij bij zowel Forbes als Sports Illustrated bovenaan de lijst van de best betaalde atleten. Zijn gevecht in 2015 tegen Manny Pacquiao, met een opbrengst van $ 600 miljoen, brak echt alle eerdere records. Mayweather, wiens bedrijf Mayweather Promotions de promotie voor de wedstrijd deed, hield volgens sommige schattingen ten minste $ 200 miljoen over aan het evenement.


Wat is het geschatte vermogen van Mayweather?

De schattingen over het netto vermogen van Floyd Mayweather Jr lopen vanaf januari 2018 uiteen van $ 700 miljoen tot bijna $ 1 miljard. Van 2012 tot en met 2014 stond hij bij zowel Forbes als Sports Illustrated bovenaan de lijst van de best betaalde atleten. Zijn gevecht in 2015 tegen Manny Pacquiao, met een opbrengst van $ 600 miljoen, brak echt alle eerdere records. Mayweather, wiens bedrijf Mayweather Promotions de promotie voor de wedstrijd deed, hield volgens sommige schattingen ten minste $ 200 miljoen over aan het evenement.

Het gevecht was zo groot dat toen Mayweather bovenaan in de Forbes Celebrity 100: The World’s High-Paid Superstars of 2015 stond met een inkomen van $ 300 miljoen in 2014-2015, Pacquiao met $ 160 miljoen pas op de tweede plaats kwam.

Mayweather’s $ 300 miljoen brak dat jaar het record van Tiger Woods als het gaat om geld dat door een atleet in één enkel jaar is verdiend. De golfer hield eerder het record toen hij in 2008 $ 115 miljoen mee naar huis nam.

Wat leverde de strijd tegen Pacquiao op?

De strijd tegen Pacquiao kon worden opgeteld bij Mayweather’s toch al indrukwekkende fortuin. De enorme aanbieding voor de uitzendrechten, die Mayweather in 2013 met Showtime had ondertekend, leverde hem $ 170 miljoen voor de vier gevechten in de aanloop naar de 1stijd tegen Pacquiao op. En in elk van de vijf gevechten, die teruggaan tot 2007 kreeg hij van Showtime ongeveer $ 25 miljoen per wedstrijd. 

Bovendien verdiende Mayweather, die de bijnaam “Money” draagt, tussen juni 2013 en juni 2014 een slordige $ 105 miljoen voor het maken voor reclame van verschillende producten. Een extra $ 300 miljoen in 2017 voor het gevecht tegen McGregor stuwde volgens sommige ramingen Mayweather’s netto-vermogen op tot om en nabij $ 1 miljard.

Zijn 2.050 vierkante meter grote herenhuis in Las Vegas, Nevada heeft vijf slaapkamers, zeven badkamers en beschikt over een douche voor 12 personen, 

een bioscoop met twee schermen en een garage met voor $ 15 miljoen aan auto’s, waaronder een Bugatti Veyron van een miljoen dollar. Hij bezit ook een horlogecollectie ter waarde van $ 6,4 miljoen.

Maar eigenlijk is het duurste aspect van de levensstijl van Mayweather zijn gokken. Naast tafelspellen zoals blackjack staat hij bekend om het inzetten van honderd

duizenden voor een breed scala aan sportevenementen. Hij wedde in oktober 2012 $ 1,1 miljoen op een football-wedstrijd in Oregon. En kort na zijn grote overwinning op 

Pacquiao claimde Mayweather op Instagram dat hij bijna $ 830.000 had gewonnen in slechts één avondje gokken.

De geldproblemen van Mayweather

Ondanks een aantal jaren met miljoenen aan inkomsten, is Mayweather zo nu en dan toch tegen geldproblemen aangelopen. De IRS heeft meer dan één keer achter de kampioen aangezeten. In 2009 stemde hij ermee in om $ 5,6 miljoen aan achterstallige belastingen te betalen, door het bedrag in te houden dat zijn gevecht

met Juan Manuel Marquez opleverde. Op dat moment had de IRS een belastingaanslag van $ 18,17 miljoen tegen Mayweather’s uitgebracht.

In 2009 klaagde de JPMorgan Chase Bank Mayweather aan, met het argument dat hij in gebreke was gebleven om een autolening van $ 167.000 terug te betalen. 

De bank claimde dat Mayweather $ 415.695 leende om een Mercedes Maybach 57S van $ 512.184 te kunnen kopen. De bank nam het voertuig in januari 2009 weer in beslag en verkocht het voor $ 196.000 en vorderde het restant bij Mayweather. In de afgelopen jaren heeft Mayweather interesse getoond in cryptocurrency. Hij heeft talrijke ICO’s gesteund en hij heeft zelfs aan fans aangekondigd dat ze hem ‘Floyd Crypto Mayweather’ kunnen noemen.

Mayweather heeft ook een voorliefde voor sieraden en besteedde in februari 2015 $ 685.000 aan een winkeluitstapje naar de diamantwijk van New York City en $ 500.000 aan een vergelijkbare reis in mei. Zijn uitgebreide sieradencollectie trok, niet lang nadat hij een aantal items had getoond, waaronder een medaillon ter waarde van $ 275.000 en een Rolex-horloge waarvan hij zei dat het $ 500.000 waard was in een aflevering van Cribs in 2007 de aandacht van dieven. De overvallers braken in Mayweather’s huis in en namen naar schatting voor $ 7 miljoen aan juwelen mee en daarmee is het de grootste inbraak in de geschiedenis van Las Vegas.

Toen Mayweather zijn profcarrière begon, leidde zijn oom Roger hem op door zijn eerste 14 gevechten, totdat Floyd, Sr. uit de gevangenis werd vrijgelaten. Op dat moment nam Floyd, Sr. het over als trainer en manager van Mayweather. Maar al snel verslechterde hun relatie. Mayweather verving zijn vader door een nieuwe 

manager en verving hem daarna door een andere trainer. Uiteindelijk hadden de twee mannen een luide ruzie, wat ertoe leidde dat Mayweather zijn vader uit de flat 

verwijderde die hij bezat en de auto terugnam die hij hem had gegeven. Gedurende zeven jaar spraken de mannen niet, behalve door de pers, waar ze beledigingen verkochten.

“Mijn vader is jaloers op me” vertelde Mayweather de New York Times in 2003. ”Zijn carrière is nooit echt van de grond gekomen. Hij weet als vechter dat hij nooit zo goed is als ik. Sterker nog, hij was nooit beter dan ik.” (Bekijk ook: How Big Data Has Changed Sports.)

Op een gegeven moment was de vete tussen vader en zoon zo slecht dat Floyd Sr. zijn diensten als trainer aan Oscar De La Hoya aanbood toen hij zich voorbereidde op de strijd tegen Mayweather in 2007.

Maar tegen 2012 hadden ze hun ruzies bijgelegd en Floyd Sr. verving zijn broer, Roger, als trainer van Mayweather, een functie die hij had tijdens de strijd tegen Pacquiao. “Ik zou als ik mijn vader niet had waarschijnlijk geen vechter zijn“ zegt Mayweather. “Hij weet dat ik van hem houd en als ik vecht, vecht ik niet alleen voor mezelf, maar ik doe het dan voor ons allebei” zei Mayweather.


Mensen zochten ook naar

  • Floyd Mayweather record
  • Floyd Mayweather wiki
  • Floyd Mayweather geld