De foodtrends van dit moment


  • Home
  • /
  • Food
  • /
  • De foodtrends van dit moment

De wereld draait een rare ronde dit jaar, dat zullen we met z’n allen ondertussen wel weten. Niet letterlijk natuurlijk, maar wel wat betreft alle ellende rondom Corona, waardoor het leven niet meer was wat het was in 2019. En waar de trend toch al erg richting milieu ging, heeft de crisis er waarschijnlijk alleen nog maar een schepje er bovenop gedaan. Want steeds meer trends, ook op het gebied van eten, heeft iets met het milieu te maken! De trend is toch dat eten biologisch en vooral ook zonder dierlijke producten moet zijn.

Vervangers voor vlees en vis

Vleesvervangers zijn er natuurlijk al veel langer. Nu wordt die markt steeds groter, waarbij het zo dicht mogelijk bij de smaak van vlees willen komen, langzaam los gelaten wordt. Je kunt het dus steeds meer gaan zien als gewoon een eigen soortje, zonder dat het als een vervanger ergens voor moet dienen.

Veganistisch eten

Ook producten als melk en kaas zijn onderhevig aan concurrentie. Andere melksoorten dan alleen maar koeien- of geitenmelk zijn er natuurlijk ook al langer. Sojamelk is er al langer, maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Alleen komen er nu ook producten als veganistische kaas!

Peulvruchten

In plaats van vlees kiezen voor peulvruchten komt ook steeds vaker voor.

Flexitariërs

Naast de vegetariërs en de veganisten is er een groeiende groep aan mensen die graag vlees eten, maar dit bewust beperken tot een maximaal aantal keer per week of zelfs tot een bepaald moment op de dag.

Holistisch eten

Naast het kijken naar puur het vlees, kijken ook steeds meer mensen naar het hele verhaal achter het eten. Hoe en waar is het verbouwd? Wat heeft dit voor effecten op het milieu? Zo zullen veel mensen nu liever kiezen voor regionaal eten, zodat er geen onnodig vervoer nodig is. Daarnaast is er eveneens de trend om eten weer lekker te krijgen. Dat stukje ligt dan vooral bij de bereiders en kwekers. Niet meer gaan voor zoveel mogelijk, maar juist voor lekker en eerlijk eten!

En toch: lekker makkelijk

Toch blijft het gemak de mens dienen. Zo is het heerlijk handig om een lekker recept op te zoeken bij boodschappen.nl en je weet direct wat je moet maken én wat je moet kopen. Nu nog even de boodschappen laten bezorgen en je bent klaar… Hoewel het natuurlijk wel milieuvriendelijker is om even zelf op je fiets te springen en het gewoon bij de super te gaan halen!

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>