mei 5

Eenvoudige tips die je kunt doen om je fotografische vaardigheden te verbeteren

0  reacties

Hoewel de meeste mensen denken dat een foto maken net zo eenvoudig is als richten en schieten, zit er toch echt een kunstvorm achter. Doorgaans zien je foto’s er nooit helemaal zo goed uit als je je had voorgesteld. Maar als je eenmaal de juiste technieken leert, is het echt eenvoudig om geweldige foto’s te maken.

Zorg ervoor dat je armen naast je lichaam blijven als je een camera vasthoudt, en zorg ervoor dat de zijkanten en de onderkant van de camera ondersteund worden. Door dit te doen minimaliseer je het wazige trillen dat je soms op foto’s ziet. Als je je handen onder de lens en het camerahuis plaatst, verminder je het risico dat je je camera onbedoeld laat vallen.

Laat je kennis je foto’s niet bepalen. Je moet je foto baseren op je idee en je creatieve gevoel, en je kennis en je uitrusting gebruiken om dit idee tot leven te laten komen. Je kunt experimenteren met technieken als je ze voor het eerst leert, maar je maakt je beste foto’s als je je ideeën de leiding laat nemen.

Veel, heel veel foto’s maken is een van de manieren om iets geweldigs vast te leggen, dus schaf een geheugenkaart aan die groot genoeg is om grote hoeveelheden informatie op te slaan. Als je een geheugenkaart hebt die groot genoeg is, kun je zo veel foto’s maken als je wilt zonder je ooit zorgen te maken of je wel genoeg ruimte zult hebben. Met een grotere geheugenkaart kun je ook in RAW formaat fotograferen, wat later meer bewerkingsmogelijkheden biedt.

Bij het fotograferen van jonge kinderen is tijd en geduld je beste vriend. Kinderen wordt geleerd “kaas te zeggen” wanneer een camera op hen gericht is, wat onvermijdelijk kunstmatige, nepglimlachen oplevert – of erger. In het ideale geval zal een kind zich op zijn gemak voelen als het gefotografeerd wordt als de druk om te “presteren” wegvalt. Moedig ze gewoon aan om hun normale bezigheden te doen en volg ze dan met je camera, terwijl je klikt als ze van nature glimlachen of duidelijk van hun omgeving genieten.

Het fotografen van natuur

Er zijn geen magische kogels als het om goede fotografie gaat. Het enige wat nodig is, is leren door ervaring, en letten op de resultaten. Met het huidige digitale formaat is het niet nodig al je foto’s te bewaren of ze te laten ontwikkelen. Je oog voor wat een goede foto is zal mettertijd beter worden. Als je pure foto’s wil maken van de natuur, kunnen wij je aanraden om een wildcamera te kopen.

Mocht je nou gaan fotograferen in de natuur, kun je dit mooi combineren met het spotten van dieren en het jagen hiervan. Hier kun je ontzettend veel informatie over vinden op de website van Jachtloods

Zorg er altijd voor dat je de beste opname-instellingen voor je onderwerpen gebruikt. Die verschillen naargelang het onderwerp of de belichting. Over het algemeen echter wil je de ISO in de gaten houden. Probeer een voor de situatie zo laag mogelijke ISO te gebruiken om korreligheid in je opname te voorkomen.

Fotografie is een kunst! Creëer een illusie. De camera is een hulpmiddel waarmee je de wereld kunt laten zien zoals je hem ziet of wilt hebben. Leer hoe je het kunt gebruiken. Je kunt een voorwerp groter of kleiner laten lijken of het in een bepaalde sfeer zetten als je werkt aan kleuren en belichting.

Word je bewust van de directe omgeving als je foto’s maakt. Je moet je bewust zijn van wat er om je heen is, want er kan meer zijn dat je aan een opname kunt toevoegen of zelfs een betere opname beschikbaar zijn als je je omdraait. Soms liggen de beste opnamen vlak achter je.

Ga nooit onder je onderwerpen staan als je mensen of dieren fotografeert. Niets is onflatteuzer dan iemands neus op te zoeken op een foto, terwijl de opwaartse hoek ook andere gelaatstrekken vervormt. Ga op zijn minst evenwijdig aan je onderwerpen staan. Als het enigszins kan, plaats je jezelf op een iets verhoogde positie om de beste resultaten te krijgen.

Soms heb je misschien ondervonden dat je foto’s niet helemaal waren wat je wilde dat ze waren. Gelukkig hoef je dat ongenoegen nooit meer te voelen als je de hints en tips die je in dit artikel kreeg in praktijk brengt. Experimenteer met nieuwe technieken en deel je resultaten met vrienden en andere fotografen.


Tags


You may also like

Wat is het geschatte vermogen van Jia Ruan?

Bar maken in je tuin

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>