juni 30

Ga veilig op vakantie

0  reacties

Heerlijk, eindelijk kunnen we weer op vakantie. Na een jaar als deze hebben we dat ook echt wel even nodig. Doorheen het jaar zijn we erg druk met de vakantie. We kijken veel op het internet naar mooie bestemmingen goede deals. Na lang wikken en wegen maken we dan uiteindelijk een besluit. Na een paar weken wachten is het dan eindelijk zover. We pakken alles in, checken even of we alle juiste papieren mee hebben en slaan de deur achter ons dicht. Pas in de auto komt de realisatie en begint het aan ons te knagen, is ons huis wel veilig voor inbrekers deze zomer? 

In de zomer vinden erg veel inbraken plaats. Dit is natuurlijk niet zo gek. Inbrekers lijken steeds slimmer te zijn geworden en kunnen echt zien of je thuis bent of niet. Laat je je huis onbeveiligd achter, dan is de kans op inbraak dan ook redelijk groot. Aangezien een inbraak een heftige ervaring is die we het liefst voorkomen geven we in dit artikel een drietal tips om je huis veilig te maken, zodat jij met een gerust hart op vakantie kan.

Inbraakpreventie

Eerst even de basisregels. Natuurlijk is het van belang dat je zorgt dat alle ramen en deuren goed gesloten zijn. De deuren draai je ook dubbel op slot. Vervolgens is het verstandig bijvoorbeeld buitenverlichting en eventueel een keuken lamp aan te doen, dit wekt de impressie dat je thuis bent en kan de inbreker dus aan het twijfelen zetten. Vervolgens kun je overwegen om waardevolle spullen, zoals sieraden, laptops en spelcomputers buiten het zicht te zetten.

Een tweede, cruciale tip is overwegen van het aanschaffen en laten installeren van een cilinderslot. Een cilinderslot is een geavanceerd slot dat bestendig is tegen de meest recente inbraak methodes. Met een cilinderslot in je deur ben je dus erg inbraak bestendig. Kijk eens op Toplock om je Toplock cilinder slot te kopen.

Vakantietips

De laatste set tips gaat specifiek over de vakantie. Een aantal dingen zijn hier belangrijk. Ten eerste, waar mogelijk probeer niet in het volle zicht je auto of camper in te laden. Zo is het moeilijker voor de inbreker in te schatten of jij werkelijk weg gaat. Daarnaast is het belangrijk om iemand te vragen om de post met enige regelmaat te verwijderen en bijvoorbeeld af en toe de gordijnen op en dicht te doen , of een lamp aan te zetten. Alles om maar de impressie te wekken dat je wel degelijk thuis bent. 


Tags


You may also like

3 Verftrends van 2021!

3 Verftrends van 2021!
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>