6 Game of Thrones locaties in het echt

Game of Thrones is één van de beste tv-series aller tijden.Om de kijkers te blijven voorzien van de meest spectaculaire beelden wordt het ook nog eens in verschillende landen gefilmd. De serie is zo populair dat zodra een bestemming deel uitmaakt van de filmlocatie van Game of Thrones, er massaal erop toeristen op afkomen. In dit artikel behandelen we 6 verschillende Game of Thrones locaties.


NOORD-IERLAND

Noord-Ierland heeft in de Game of Thrones een belangrijk rol gespeeld. Wanneer je bijvoorbeeld een personage ziet dat over Kingsroad reist, zul je waarschijnlijk naar een aantal prachtige Noord-Ierse decors kijken. Een daarvan is “The Dark Hedges”.

dark hedges ierland
The dark hedges

IJSLAND

We houden allemaalvan Jon Snow en de Knight’s Watch. De meeste van deze scènes werden gefilmd in IJsland. IJsland is met zijn prachtige natuur perfect voor films. Het landschap is adembenemend mooi en voelt alsof je een fantasieland bezoekt. Mocht je ooit nog naar Ijsland willen reizen, kunnen wij “de gouden cirkel” van harte aanbevelen.

thingvellir
Thingvellir op IJsland

KROATIË

King’s Landing, the Red Keep, Blackwater Bay, de steden Qarth en Meereen, plus nog veel meer fictieve locaties van de Thrones zijn eigenlijk allemaal gelegen in het prachtige land Kroatië. Dit geld ook voor de bekende ‘walk of shame’ scene uit seizoen 5. Dit land is absoluut een aanrader. Hieronder het stadje Trogir (Qarth in GoT). Toegegeven, op je tv ziet het er spectaculairder uit.

Trogir Qarth
Trogir, oftewel “Qarth”

SPANJE

Game of Thrones begon voor seizoen zes in Spanje te filmen. De cast en de crew reisden echt heel Spanje door. Je kunt in Girona een Game of Thrones wandeltour boeken en het is slechts een kwestie van tijd voordat GoT-tours overal in Spanje opduiken. Ook het zogeheten natuurgebied Las Bardenas Reales is prachtig.

Las bardenas Reales
Las Bardenas Reales

MAROKKO

De echte gele stad Yunkai (Aït Benhaddou) en de slavenstad Astapor (Essaouira), waar Daenerys het leger van Unsullied bevrijdt, bevinden zich allebei in het prachtig afwisselende land Marokko. Leuk feitje; Ait Benhaddou is de meest gefotografeerde Game of Thrones locatie op Instagram.

Ait Benhaddou
Ait Benhaddou

MALTA

Malta werd als filmlocatie voor de Game of Thrones alleen in seizoen 1 gebruikt, maar het zette wel de toon voor de komende seizoenen. Het werd voornamelijk gebruikt voor Kings Landing, de verhaallijn van Daenerys en Pentos. De versterkte stad Mdina met de stenen muren en een oude setting was de perfecte locatie hiervoor.

Malta