• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Media
  • /
  • Geïnteresseerd in SEO? Hier de belangrijkste termen op een rijtje

Vandaag de dag is SEO minstens zo belangrijk als je externe communicatie. Zelfs met prachtige grafische ontwerpen en goed geschreven verhalen kan het zijn dat je online niet gevonden wordt. Daarom is SEO belangrijk: Search Engine Optimization. SEO wordt toegepast in teksten en websites zodat de kans groter wordt dat jouw site of pagina bovenaan bij zoekmachines komt. Om dat te bereiken wordt linkbuilding toegepast. Deze en andere termen leggen we snel en simpel uit in dit artikel.

SEO

De term SEO hoor je steeds vaker. Of je nu online opereert of ook in de fysieke wereld, het is een belangrijk onderdeel van je bedrijf en marketingstrategie. Er zijn dan ook veel specialisten op dit gebied te vinden. Zij zorgen voor teksten op je site die SEO-technisch sterk zijn en dus verkeer naar je site krijgen. Het is daarnaast natuurlijk zaak je website aantrekkelijk en interessant genoeg te maken en houden, zodat mensen niet direct de pagina of site weer verlaten. Goede SEO trekt bezoekers aan, een goede site behoudt de bezoekers.

Zoekwoorden analyse

Om SEO zo goed mogelijk uit te voeren, is een zoekwoorden analyse nodig. Dit is waar het proces begint. In deze fase of stap wordt er gekeken naar mogelijkheden voor zoekwoorden die passen bij jouw bedrijf of site en hoe succesvol deze ingezet kunnen worden om mensen van de zoekmachine naar jouw site te krijgen. Aan de hand van zulke analyses kun je besluiten welke zoekwoorden je in wil zetten voor je SEO. Deze zoekwoorden moeten zowel voldoende gezocht worden als relevant zijn voor jouw site. Ook wil je zo min mogelijk concurrentie op zo’n zoekwoord zodat je kans op een hoge positie in Google het grootst is.

Linkbuilding

Een andere uitdaging van SEO is de linkbuilding. Als een andere pagina naar jouw website linkt, dan ziet Google dat als een teken dat jouw website een autoriteit is in een bepaald gebied. In het begin van het internet kwamen de pagina’s met simpelweg de meeste links van andere pagina’s bovenaan de zoekresultaten. 

Inmiddels is het internet een stuk complexer en zijn er veel meer pagina’s. Inmiddels speelt naast kwantiteit van links ook kwaliteit een rol. Dit vraagt om veilige links die niet excessief worden ingezet via een specifieke pagina. Er zit dus een bepaalde balans in die belangrijk is om linkbuilding effectief in te zetten.

SEO advies

SEO kan dus behoorlijk ingewikkeld en uitdagend zijn. Deze uitdaging kan misschien binnen jouw bedrijf nog niet aangepakt worden omdat er te weinig SEO kennis is. Daarom kun je SEO advies in Amsterdam inwinnen. Je schakelt dan experts in om je te helpen met de SEO voor jouw bedrijf.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>