• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cars
  • /
  • Geld besparen op je auto- en zorgverzekering

Het jaar zit bijna op. Dat betekent dat het weer tijd is om zorgverzekeringen te vergelijken. Wanneer je toch bezig bent is het wellicht geen gek idee om direct je andere verzekeringen te controleren. Je betaalt tenslotte liever niet te veel. Heb jij de laatste jaren bijvoorbeeld nog naar je autoverzekering gekeken? Door de juiste contracten af te sluiten bespaar je jaarlijks veel geld. Een klein beetje onderzoek is dus zeker de moeite waard. 

Waar je op moet letten bij het uitkiezen van je autoverzekering

Je vertrouwt graag blind op je auto. Daarom is het belangrijk dat je er goed voor zorgt. Een verzekering afsluiten is daar onderdeel van. Voor het berekenen van je premie zijn een aantal gegevens van belang. 

Je kenteken, postcode en geboortedatum

Het risico dat je loopt heeft effect op de hoogte van de premie. Door je kenteken, postcode en geboortedatum door te geven kan een verzekeraar een grove inschatting maken. 

Het aantal schadevrije jaren

Verzekeraars kiezen graag voor klanten die op een verantwoorde en veilige manier rijden. Logisch, want dat zijn bestuurders die waarschijnlijk niet vaak aanspraak maken op hun verzekering. Een mooie indicator is de huidige, schadevrije periode. Des te hoger het aantal jaren zonder schadeclaim, des te hoger is de korting op je premie. 

Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt

Je rijgedrag is van belang voor een verzekeraar. Hetzelfde geldt voor het aantal kilometers dat je jaarlijks maakt. Wanneer je weinig rijdt is de kans op schade immers kleiner. Lang niet iedereen weet exact hoeveel kilometers ze jaarlijks rijden. In dat geval is het voldoende om een schatting door te geven. 

Welke verzekering past bij jou?

Er zijn een aantal verschillende verzekeringen voor je auto. Dat zijn een all risk verzekering, een beperkt casco verzekering en een WA-verzekering. Dit zijn alle drie voorbeelden van een basisverzekering. Desgewenst breid je de dekking uit met een aanvullend pakket. 

Vergelijk je auto- en zorgverzekering op een onafhankelijke website

Goed verzekerd zijn is belangrijk. Maar tegelijkertijd betaal je liever zo min mogelijk. In Nederland is een verzekering maatwerk. Dat geldt voor zowel zorgverzekeringen als autoverzekeringen. Ga er dus even rustig voor zitten en neem de mogelijkheden door.  Zorgverzekering vergelijken 2022 kan nog tot eind december!

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>