juli 12

Geld lenen voor auto verstandig?

0  reacties

Een auto is bijna niet meer weg te denken in het dagelijks leven. Het bezit van een auto maakt je reistijd efficiënter en gemakkelijker. Je bent vaak sneller op de plaats van bestemming dan met het openbaar vervoer, je hebt de vrijheid om onafhankelijk overal naar toe te gaan en je komt altijd droog aan, wanneer het weer eens een regenachtige dag is.

Vaak weet je van tevoren wanneer je huidige auto aan vervanging toe is. Maar soms kan je auto er ook plotseling mee op houden. Wanneer je op dat moment niet genoeg geld hebt om een vervangende auto te kopen, denk je er misschien aan om geld te lenen. Hier zitten voor- en nadelen aan. Deze worden hieronder verder besproken.

Mensen gebruiken hun auto voor verschillende doeleinden en de urgentie voor het gebruik van een auto verschilt van persoon tot persoon. Moet je bijvoorbeeld elke dag met de auto naar je werk? En kost reizen met het openbaar vervoer veel tijd of zijn de verbindingen ongunstig? Dan is het goed voor te stellen dat je geld wil lenen voor een nieuwe auto.

Er zijn verschillende manieren om je auto te financieren. Ten eerste kan je kijken of je voldoende spaargeld hebt om het bedrag in één keer te kunnen betalen. Heb je niet genoeg spaargeld? Dan is het mogelijk om een lening af te sluiten onder bepaalde voorwaarden.

Is een auto financieren verstandig?

Is een auto financieren verstandig? Deze vraag zien we geregeld voorbij komen en daarom zullen we proberen antwoord te geven op deze vraag in het stukje hieronder.

Wanneer je geld wil lenen voor je auto, dien je met een aantal zaken rekening te houden. Ten eerste heb je, wanneer je bijvoorbeeld een lening afsluit bij de bank, voor een bepaalde tijd te maken met maandelijks terugkerende kosten voor het afbetalen. Bereken van tevoren of je maandelijks genoeg geld hebt om de lening af te kunnen betalen. Je inkomen wordt ook getoetst wanneer je een lening aanvraagt.

Ook wordt er gekeken of je al een BKR registratie hebt in verband met andere lopende leningen. Wanneer je na toetsing in aanmerking komt voor een lening, dan bewijs je bij de bank dat je voldoende inkomen hebt om de lening te kunnen betalen. Houd ook rekening met een eventuele studieschuld of alimentatie, deze worden meegenomen in de toetsing.

Bovendien moet je rekening houden dat er rente wordt verrekend over het bedrag dat je leent. Het rentepercentage is afhankelijk van het bedrag wat je leent en wat je vaste maandelijkse lasten zijn. Een lening van de bank krijg je dus niet zomaar, de bank wil er zeker van zijn dat je het volledige bedrag ook daadwerkelijk af kan betalen.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je bij jezelf nagaat of een lening een goede optie voor je is. Niemand wil in de financiële problemen komen door onderschatting van de maandelijkse kosten. Een betalingsachterstand kan flinke problemen opleveren en dat wil je natuurlijk ten alle tijde voorkomen. Maak geen overhaaste beslissingen en stel van tevoren een budget op. Je wilt nooit teveel uitgeven voor je auto.

Ten slotte is het verstandig ook te kijken wat voor auto je wil gaan kopen. Wordt het een nieuwe of tweedehands auto? Hoeveel gaat het onderhoud kosten? Wil ik een auto bij een particuliere verkoper of bij een dealer aanschaffen? Allemaal vragen die in je op kunnen komen voordat je definitief over gaat op je aankoop.

Check altijd websites als Nibud, hier lees je betrouwbare tips en adviezen over het financieren van auto’s.

Geld lenen voor auto opties

Je kan op verschillende manieren geld lenen voor je auto. Hieronder worden deze besproken. De voorwaarden kunnen per lening verschillen. De lening vergelijken is dan ook altijd een slim idee. Indien je twijfelt over welke lening het beste bij jou past, kan je altijd contact opnemen met de bank of kredietverstrekker. Zij kunnen je persoonlijk adviseren.

Met een persoonlijke lening bij de bank wordt, na de BKR toetsing, het geld in één keer op je rekening gestort. Je kan dus gelijk je nieuwe auto aanschaffen. Je betaalt je lening maandelijks af tegen een vaste rente en de looptijd wordt vooraf vastgesteld. Zo weet je precies wat je maandelijks gaat aflossen. Bovendien kan je boetevrij extra aflossen.

Een lening voor je auto kan je ook afsluiten bij de dealer. Deze optie is vaak duurder door een hogere rente en looptijd. Klanten worden vaak aangetrokken door ‘het kopen op afbetaling’ wat vaak achteraf duurder blijkt te zijn dan verwacht. Bovendien is de auto pas van jou wanneer je het volledige bedrag hebt afbetaald. Ook is het ook niet mogelijk om extra af te lossen.

Ten slotte kan je ook geld lenen bij je familie, vrienden of kennissen. Natuurlijk is dit niet de meest voor de hand liggende optie, maar wel voordeliger dan een lening afsluiten bij een kredietverstrekker of dealer. Belangrijk is dat je van tevoren goede afspraken maakt over welk bedrag wordt geleend en wanneer het bedrag terugbetaald moet zijn.


Tags


You may also like

De Beste Elektrische BBQ van 2021

De Beste Elektrische BBQ van 2021
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>