Posted in  Lifestyle  on  november 18, 2022 by  San0 comments

Waar komt toch dat beeld vandaan dat alle mannen juist een ruige kampeervakantie willen? Zo eentje waarbij je met je tentje in de wildernis kampeert, eten kookt in een tinnen pannetje op een open vuurtje, compleet met houthakkersoutfit, gebreide muts en een ruige baard. Het is een beeld wat al jaren geschetst wordt in films, sitcoms en reclame-uitingen. Hou je wel van kamperen én van luxe? Kies dan eens voor glamping; de luxe vorm van kamperen en volop genieten van vakantie.

Glamping

Glamping is een samentrekking van de woorden ‘glamour’ en ‘camping’ en geeft aan dat je gaat kamperen in luxe. Hoewel terug naar de natuur heel fijn kan zijn, is het wellicht met je vriend of vriendin veel fijner om ’s morgens wakker te worden in een safaritent of stacaravan die van alle gemakken is voorzien. Samen ontbijten op het terras, koffie zetten in je eigen keukentje… alles op je eigen tempo. Je hebt op een glamping de beschikking over je eigen accommodatie met een bed in plaats van een opgeblazen matras en er is vaak zelfs sanitair aanwezig – compleet met douche en toilet. Al heeft met een wc-rol en toilettas onder je arm naar het badhuis lopen wel zo zijn charmes. Op een luxe camping is zo een badhuis overigens altijd tot in de puntjes verzorgd, dus je kan altijd kiezen.

Instant vakantiegevoel

Ken je die vakanties, waarbij je vol frustratie met elkaar ruzie stond te maken met tenten die steeds bleken in te storten, omdat iemand een stok verkeerd had neergezet? Dat vakantiegevoel kwam dan pas een dag of twee later. Zonde toch? Ga je voor een glamping belevenis, dan is dat vakantiegevoel er direct. Je hoeft geen tenten op te zetten – zelfs niet wanneer je voor een tentaccommodatie hebt gekozen – en alleen maar je koffers uit te pakken en te genieten. Zelfs de echte in de natuur kampeerder kan daar van tijd tot tijd intens van genieten.

Van alle gemakken voorzien

Niet alleen je accommodatie op de camping is voorzien van luxe, het park zelf biedt allerlei faciliteiten. Een luxe camping bevat vaak een zwembad (soms zelfs half overdekt) met glijbaan. Er zijn sportvelden aanwezig, zoals een voetbal-, basketbal- en tennisveld. Daarnaast bevat een glamping vaak eigen horeca. Je hoeft het park niet af voor een hapje en drankje. Soms kun je zelfs bij het restaurant een maaltijd afhalen en die dan bij je kampeeraccommodatie nuttigen. Daarnaast wordt er op glamping campings vaak van alles georganiseerd; van animatie voor de kinderen tot aan dansavonden. Voor ieder is er vaak wat wils. Glamping campings bruisen van het plezier.

Glampen met een camper

Wil je met je eigen caravan of camper op vakantie naar een echte luxe camping om glamping te kunnen ervaren? Dat is zeker mogelijk, want veel glamping campings bieden naast hun eigen accommodaties standplaatsen hiervoor aan. Het is aan te raden deze van te voren te bespreken, zodat je alleen nog maar je kampeermiddel hoeft neer te zetten. Vervolgens geniet je op en top van je vakantie en kun je gebruik maken van alle luxe faciliteiten die de camping te bieden heeft. Zorg overigens wel dat je kampeermiddel (auto, caravan, camper, tent et cetera) in orde is, want dan kom je niet voor verrassingen te staan tijdens je vakantie.

Luxe kamperen in Nederland & Europa

Wil je direct het strand op kunnen wandelen vanaf de camping? Dat kan bij luxe glampings in Nederland en Europa. Denk hierbij aan campings langs de Noordzeekust en natuurlijk in Kroatië, Frankrijk, Italië en Spanje. Iedere camping is anders en biedt andere faciliteiten. Glamping is immers voor iedereen anders. Daarom is het goed om voor het boeken de verschillende campings met elkaar te vergelijken. Misschien bestaat glamping voor jou wel uit het feit dat je mag barbecueën bij je accommodatie en dat je hond mee mag genieten van de vakantie. Of wil je dat de kinderen volop geëntertaind worden, compleet met minidisco? Boek je een glamping camping via een goede aanbieder, dan kun je filteren op je wensen. Daar wordt de vakantie nog luxer van!

Heb je al helemaal zin in je volgende vakantie, badend in luxe met een cocktail aan het zwembad, maar dan wel met de charme van kamperen? Kies dan eens niet voor een hotel, maar ga lekker glampen op een echte glamping camping. Laat de voorpret maar vast beginnen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>