• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Travel
  • /
  • Glamping tent kopen? 5 zaken om rekening mee te houden

Heb je een camping? Dan is het je vast niet onbekend dat glamping steeds populairder wordt. Bij deze vorm van kamperen verblijven mensen in een tent die meer comfort biedt dan een normale tent. Wie een breder publiek aan wil spreken, kan zelf glamping tenten kopen. Voordat je daadwerkelijk tot aankoop overgaat, raden wij je aan rekening te houden met deze 5 zaken.

1. Afmetingen

Wie denkt dat er slechts één soort glamping tent is, heeft het mis. Wanneer jij je verdiept in dit soort tenten, ontdek je snel genoeg dat er allerlei verschillende soorten en maten zijn. Bepaal daarom eerst wat de beste afmeting voor jouw glamping tenten is voordat je op onderzoek uitgaat. Laat je keuze niet alleen afhangen van je eigen voorkeur, maar kijk ook naar de ruimte die beschikbaar is. Wil je meerdere glamping tenten kopen? Dan kun je voor tenten met verschillende afmetingen kiezen. In dat geval kunnen zowel kleine als grote gezelschappen bij jou terecht voor glamping.

2. Materiaal

Als je de juiste afmetingen bepaald hebt, ben je er nog niet. Het is namelijk ook verstandig om naar het materiaal te kijken. Zo kun je bijvoorbeeld een glamping tent kopen van canvas, maar ook van polyester of nylon. Ben je van plan om de tenten het hele jaar door te laten staan? Dan kun je het beste voor een tent van canvas kiezen. Dit materiaal is namelijk duurzaam en sterk. Glamping tenten van nylon of polyester zijn lichter, waardoor je ze makkelijker afbreekt en verplaatst.

3. Comfort

Omdat het comfort een belangrijke rol speelt bij glamping, is dit ook iets waar je rekening mee moet houden als je zo’n tent wilt kopen. Als er op een camping in de buurt luxere safaritenten staan, is de kans groot dat mensen hier de voorkeur aan geven. Kijk daarom ook goed hoe het met het comfort van een glamping tent zit voordat je er eentje koopt.

4. Extra opties

Wil je een glamping tent kopen? Dan moet je ook nadenken over de inrichting. Je kunt zo’n tent alleen inrichten met standaard meubels, maar er zijn ook allerlei extra opties om de tent nog net wat luxer te maken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de tent te voorzien van een pelletkachel. Dankzij deze kachel kan het aangenaam warm gemaakt worden in de tent, waardoor je hem ook buiten het hoogseizoen kunt verhuren. 

5. Prijs

Tot slot kijk je ook naar de prijs als je een glamping tent koopt. Logisch, maar jij moet je hier niet te veel door laten leiden. Koop je een dure tent die van alle gemakken voorzien is? Dan is de kans groot dat deze een groot deel van het jaar volgeboekt zit. In dat geval verdien je de investering waarschijnlijk snel weer terug. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>