Goed verdienen zonder opleiding? Geen probleem!

Ben je op zoek naar een leuke job? Geen probleem, vacatures genoeg toch? Ehm ja, niet als je geen opleiding hebt afgerond. Wanhoop niet. Er is genoeg goed betaald werk waar je geen opleiding voor nodig hebt En nee, we hebben het hier niet over vuilnismannen, ondanks dat daar helemaal niks mis mee is. We nemen je mee in een aantal beroepen, maar voordat we beginnen willen we nog even een voorbeeld geven van een aantal succesvolle personen die het ultieme voorbeeld zijn dat je geen diploma of opleiding nodig hebt om toch veel geld te verdienen.


Goed betaalde baan zonder opleiding

De meest bekende is natuurlijk Bill Gates. De oprichter van Microsoft is één van de 3 rijkste personen ter wereld. Hoewel hij een perfect voorbeeld is van ‘geen diploma, wel succesvol’, betekent niet dat je niet zeer intelligent hoeft te zijn. Want dat is ome Gates natuurlijk wel. Andere voorbeelden zijn Henry Ford (van de auto’s ja) en Richard Branson.

Taxichauffeur

Hoewel de concurrentie de afgelopen jaren heel erg is toegenomen valt er nog steeds veel geld te verdienen als taxichauffeur. Zelfs nu Uber bestaat. En dat is best logisch als je zelf ook wel eens een taxi pakt. Voor een ritje van een kleine 20 minuten betaal je vaak al 40 euro. Dat is toch gauw verdiend? Als je het helemaal goed wil doen moet je ervoor zorgen dat je een aantal goed betalende vaste klanten hebt. Probeer jezelf binnen te lullen bij een groot advocatenkantoor en zorg ervoor dat je hun ritten mag uitvoeren. En hoewel je geen diploma nodig hebt moet je wel een vergunning halen. Dit is echter niet duur en makkelijk te halen.

Verkoper in een zeer luxe kledingwinkel

Bij veel winkels van de zeer dure kledingmerken (Gucci, Louis Vuiton, Hermes, etc.) krijg je een redelijk goed basissalaris. Denk hierbij aan ongeveer 2500 – 3000 euro. Niet verkeerd voor iemand die geen diploma of oleiding heeft afgerond. Echter krijg je ook nog commissies van wat je verkoopt. Vaak is dit een procent. Echter op spullen van duizenden en soms wel tienduizenden euro’s kan dit erg snel oplopen. Je moet er verzorgd uitzien, geduld hebben en goed Engels kunnen praten. Veel van deze luxe merken hebben veel Chinese klanten. Als je deze taal bemachtigd kan je helemaal goed geld verdienen.

Afbeeldingsresultaat voor louis vuitton store

Luchtverkeersleider

Een zeer goed betaald beroep. Sommige luchtverkeersleiders verdienen zelfs meer dan de piloten zelf. Je hebt geen diploma nodig maar er zit wel een addertje onder het gras. Je dient namelijk een interne training te volgen. Deze duurt 4 jaar en is zeer moeilijk. Voordat je toegelaten wordt zal je een test moeten afleggen. We kunnen je nu al verklappen dat als je niet heel goed bent in wiskunde, je de test niet zal halen. Ohja, en je mag ook geen sporen van drugsgebruik in je bloed hebben. Het voordeel als je de test haalt is dat je tijdens de training van 4 jaar gewoon betaald krijgt. Na het afronden van de training kan je direct aan de slag voor een basissalaris van minimaal 5000€…

Accountmanager zakelijk

Accountmanager, is dat niet een duur woord voor verkoper? In zekere zin wel. Ondanks dat er echt wel wat andere dingen bij komen kijken zoals kennis van het product en relatiebeheer. Als jij accountmanager bent voor producten waar het gaat om honderdduizenden en soms wel miljoenen euro’s kun je echter heel goed betaald krijgen. Denk aan telecomcontracten voor grote bedrijven.

Vacatures zonder diploma?

En, weet je al wat je wil gaan doen? Klaar om naar vacatures te zoeken waar je geen opleiding of diploma voor nodig hebt? Kijk eens op monsterboard. Vond je het artikel leuk om te lezen? Stuur het door naar je vrienden die ook nog opzoek zijn naar een goed betaalde baan.

Mensen zochten ook naar

  • jobs zonder diploma die goed verdienen
  • goed betaalde banen voor vrouwen
  • Zonder diploma goed geld verdienen