Goede smoesjes voor te laat komen

Sommige mensen doen het altijd. Hoe irritant het ook kan zijn, misschien is te laat komen een ziekte? Hoe dan ook, volgens de wetenschap is dat niet het geval. Volgens de wetenschap is het wel zo dat mensen die vaak te laat komen vaker succesvol zijn. Aangezien het erop lijkt dat deze personen  toch nooit optijd gaan komen hebben we de beste (en eigenlijk ook wel de slechtste) smoesjes op een rij gezet.

te laat op werk smoes

1. Autopech

Bedenk wel dat je deze smoes eigenlijk maar één keer kan gebruiken per jaar, en dan het liefst in de winter. In de zomer klinkt het een beetje ongeloofwaardig dat je ‘slot was vastgevroren’ of je accu niet wilde starten. Wil je een smoes die altijd werkt en die niet onderuit is te halen? Vertel dat je jouw lichten aan heb laten staan en dat je accu leeg was. Gelukkig was er een behulpzame buurman waardoor je, weliswaar een uur te laat, toch op werk kon verschijnen

2. Je kon jouw sleutels niet vinden

Altijd vervelend en zeer geloofwaardig. Want wie is er nou nog nooit zijn sleutels verloren? Ook jouw baas zal dit toch moeten begrijpen, ondanks dat hij of zij er niet heel blij mee zal zijn? Vertel dat ze tussen de bank waren beland maar dat je erg opgelucht bent dat je ze hebt gevonden. Om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurd heb je  direct een handige keyfinder besteld.

3. De brug was dicht

Een zeer oude maar goede smoes waarvoor je te laat was. De brug stond open. Anno 2017 kom je niet meer weg met ‘er was file’ of ‘de trein reed niet’. Dit soort gegevens zijn namelijk allemaal online op te vragen. En je kan beter te laat komen dan betrapt worden op liegen.

brug open

4. Mijn vrouw is ziek, dus ik moest de kinderen naar school brengen

Een uitstekende smoes voor als je te laat bent, mits je wel kinderen hebt natuurlijk! Dit is iets wat je wel moest doen dus je smoes kan ook niet gecounterd worden met ‘dan had je maar eerder van huis moeten gaan’. Als je echt kwaad in de zin hebt kan je dezelfde smoes ook nog gebruiken om eerder weg te gaan van kantoor.
Wil je dit niet dan zeg je gewoon dat je met de buurvrouw hebt geregeld dat zij de kids van school af zal halen.

De beste smoes; geen smoes!

Zorg dat niemand erachter komt dat je te laat op werk bent. Laat je jas in de auto liggen en wandel rustig met een kladblok het kantoor binnen. Zet je meest moeilijke gezicht op en doe alsof je al de hele tijd op kantoor bent. Sterker nog, je komt uit een meeting enw as er waarschijnlijk al eerder dan de rest!

 

 

 

 

Mensen zochten ook naar

  • grappige smoesjes voor te laat komen
  • Smoesjes om te laat thuis te komen
  • geloofwaardige smoesjes