• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Gadgets
 • /
 • 9 Google Home tips & tricks waar je niet van af wist

Eerder dit jaar onthulde Google dat het sinds oktober vorig jaar elke seconde meer dan één Home smart speaker-apparaat heeft verkocht. Volgens onze eigen berekeningen betekent dit dat Google de afgelopen feestdagen dus al minstens 6,8 miljoen Home-apparaten heeft verkocht en de verkoop gaat nog gewoon door.

Google verkoopt momenteel vier Home-apparaten: de Google Home Mini voor $ 50, de Google Home voor $ 130, de Google Home Max voor $ 400 en de nieuwe Google Home Hub voor $ 150, die trouwens allemaal de functie artificially-intelligence assistent van Google hebben ingebouwd.

Maar wat heb je nou eigenlijk aan een Google Home? In dit artikel leren we je enkele coole Google Home Tips die ervoor gaan zorgen dat jij vandaag nog een Google Home wil gaan aanschaffen!


1. Beheer jouw smart home

Smarthome

Op dit moment kan de Google-assistent al meer dan 1500 smarthome-producten van meer dan 100 merken zoals LG, Whirlpool, GE en Nest bedienen. Je kunt je Google Home vragen om de lichten te dimmen, de temperatuur te wijzigen, de waterkoker of de magnetron aan te zetten of zelfs de Roomba te starten.

En nu kun je met de Google Home Hub ook al je smart home-producten met elkaar verbinden en laten samenwerken en deze dan vanaf een scherm beheren.

2. Ontspannende muziek voor het slapen gaan

Ik geef de voorkeur aan standaard witte ruis geluiden, zoals bijvoorbeeld regengeluiden, dus ik zeg meestal: “Hé Google, speel het geluid van regen af.” Het apparaat komt dan met een heerlijke stortbui.

Het geluid gaat meestal door totdat ik in slaap val, maar als je zeker wilt weten dat het op een bepaald moment uitgaat, kun je natuurlijk ook een slaaptimer instellen.

3. Herinner jezelf eraan om je oefeningen te doen

Als je iemand bent, die een duwtje nodig heeft om dagelijks aan je portie beweging te komen, kan Google Home je daarbij helpen. Je kunt Google vragen om je elke dag op een bepaald tijdstip eraan te herinneren dat je nog moet sporten.

4. Handsfree bellen met Google Home

Google Home kan handsfree bellen aan al je Google-contacten toevoegen. Het enige dat je hoeft te doen, is te zeggen: “Hé Google, bel…” en dan belt het apparaat vanzelf.

Google Home kan ook stemmen herkennen, dus als je het apparaat met meerdere mensen deelt, weet het apparaat wie het moet hebben. Als je het bijvoorbeeld vraagt “Kun je mama bellen?” weet het precies welke moeder het moet bellen.

5. Vind je verloren telefoon

Google Home Tips

Als je je telefoon in of om het huis verliest, kan Google Home deze weer voor je vinden. Door te zeggen: “Hé Google, zoek mijn telefoon” kan deze je telefoon laten rinkelen. Deze functie werkt voor zowel Android-toestellen als voor iPhones.

6. Zet de tv aan en uit

Als je tv de HDMI CEC-standaard ondersteunt (veel recente modellen doen dit) en je een van de eigen Chromecasts van Google hebt aangesloten, kun je je Google Home gebruiken om de tv aan en uit te zetten.

7. Vraag Google om je een verhaal voor te lezen

De Google Home-apparaten beschikken ook over allerlei functies voor gezinnen. Hier zijn een paar dingen die je kunt vragen:

 • “Hé Google, kun je een verhaal voorlezen.”
 • “Hé Google, laten we een spelletje spelen.”
 • “OK Google, speel de stoelendans met mij.”
 • “OK Google, beatbox voor mij.”
 • “Hé Google, laten we space trivia spelen.”

8. Vind loodgieters, klusjesmannen of lokale bedrijven om bij jouw thuis klusjes te doen

Als ik zeg: “Ok Google, zoek een loodgieter” haalt hij relevante zoekresultaten in de regio naar boven.

Google zegt dat alle aanbevelingen voor lokale bedrijven door zowel Google als door bedrijven zoals HomeAdvisor en Porch zijn gescreend.

9. Vraag Google om je wat leuk nieuws te vertellen

Google Home News

Als je de alleen maar grimmige nieuwsberichten beu bent, is er ook een optie om wat positief nieuws te horen.

Zeg “Hé Google, vertel me eens wat leuks” en je zult een kort nieuwsoverzicht met goed nieuws over “mensen die problemen oplossen voor onze gemeenschappen en onze wereld” te zien krijgen.

Deze functie is experimenteel, wat betekent dat het niet op ieder apparaat beschikbaar is. Voor nu is het alleen beschikbaar voor Amerikaanse gebruikers.

Mensen zochten ook naar

 • google home app downloaden
 • google home app windows
 • google home app mac


Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>