Op zoek naar een gratis Tinder app? Check deze 10 alternatieven

Je relatie is uit en je wil graag een nieuwe chick ontmoeten. Je bent al een tijdje aan het Tinderen maar je matches blijven stil of het swipen begint je te vervelen. Klinkt bekend? In dit artikel vind je 10 datingapps die een alternatief voor Tinder bieden.


1. Bumble: dames zetten de eerste stap

Bumble is misschien wel de meest vernieuwde datingapp. Als je genoeg hebt van de oude datingregels is Bumble is een goed Tinder alternatief. Hier moeten vrouwen namelijk de eerste stap zetten om een gesprek met jou te beginnen! Doen ze dit niet binnen 24 uur, dan verdwijnt de match. Goed om te weten: Bumble is net als de Tinder app gratis te gebruiken!

2. Happn: match op locatie

Happn werkt via locatie maar niet zoals Tinder dit doet. Happn kijkt namelijk naar de locaties die je hebt bezocht en kijkt dan wie daar ook in de buurt is geweest. Is dat het geval, dan kun je deze persoon een like of bericht sturen. Met Happn hoef je dus niet eenzaam thuis te zitten swipen, maar je wordt gedwongen om erop uit te gaan om matches te scoren!

3. Paiq: eerst chatten, dan foto’s

Ben je de vleeskeuring zat of maakt het je niet uit of je potentiële date een leuk koppie heeft? Gebruik dan Paiq als Tinder alternatief! Deze datingapp is erop gericht om de vleeskeuring te omzeilen door matches aan elkaar voor te stellen terwijl de foto’s geblurred zijn. Pas na 8 minuten chatten kun je elkaars foto’s bekijken. Je zult dus het gesprek aan de gang moeten houden! Op Paiq kun je net als op de Tinder app gratis ongelimiteerd chatten. Er zijn betaalde abonnementen beschikbaar die voordeeltjes bieden, maar ook zonder zo’n lidmaatschap is Paiq makkelijk in gebruik.

4. Badoo: swipen, swipen, swipen

Datingapp Badoo bestaat al wat jaren en werkt, net als Tinder, met een swipe-systeem. Als je dus geen genoeg krijgt van deze manier van dates scoren is Badoo een handig alternatief voor Tinder.

5. Hotornot: hot of not?

Hotornot is een datingapp van de makers van Badoo. De app werkt net als Tinder en Badoo met profielen voorzien van foto’s die je door te swipen als ‘hot’ of ‘not’ kunt beoordelen. Hotornot is geen serieuze app, maar vooral een leuk systeem om even mee te spelen. Een goed Tinder alternatief dus!

6. Once: match voor 24 uur

Ben je het swipen inmiddels goed zat? Probeer dan Once. Deze datingapp kiest iedere dag gepersonaliseerde matches voor je uit. De profielen van deze matches kun je vervolgens 24 uur lang bekijken. Klik je binnen een dag op ‘like’? Dan kun je, net als de Tinder app, gratis ongelimiteerd met elkaar chatten.

7. Meetme: boost jouw sociale netwerk

Meetme is niet gericht op dating, maar biedt de kans om mensen te ontmoeten die dezelfde interesses hebben als jij. Je kunt zelf bepalen met wie je wilt chatten, berichtjes plaatsen op je persoonlijke tijdlijn of oproepjes schrijven om in contact te komen met iemand die bijvoorbeeld samen met jou naar de sportschool wil gaan. Als je niet alleen een relatie zoekt, maar graag je sociale netwerk een boost wil geven, maak dan vandaag nog een profiel aan op Meetme!

8. Hinge: match binnen jouw vriendenkring

Datingapp Hinge pakt het allemaal wat anders aan dan de doorsnee datingapps. Hinge kun je namelijk alleen gebruiken als je Facebook hebt én als minimaal een vriend ook Hinge gebruikt. De matches die je krijgt voorgeschoteld zijn hierdoor altijd vrienden van vrienden. Hinge gebruikt dus niet zozeer je locatie, maar je netwerk van vrienden om je in contact te laten komen met potentiële dates. Wil je het serieus aanpakken en een match dicht bij je sociale netwerk? Dan is Hinge is uitstekend Tinder alternatief!

9. Ohello: snelle ontmoetingen

Ohello is een Nederlandse datingapp. De app lijkt erg veel op Happn, maar richt zich vooral op het bewerkstelligen van ontmoetingen. Handig als je lange chatgesprekken dus niet zo ziet zitten. Ohello maakt gebruik van locatie en zorgt dat je matches krijgt te zien die maximaal 3 kilometer van je vandaan zitten. De minst leuke matches kun je wegswipen waarna je de leukste chicks overhoudt waar je een contactverzoek naar kunt sturen. Ohello is net als Tinder gratis te gebruiken, maar heeft helaas (zelfs in de grote steden) nog weinig gebruikers.

10. Grindr: man zoekt man

Ben je een man die op mannen valt? Dan is Grindr het meest bekende Tinder alternatief en net als Tinder gratis!