‘s Werelds grootste hamburger kost $ 8.000

Een cheeseburger van 813 kilo werd zojuist ‘s werelds grootste commercieel verkochte hamburger. Mallie’s Sports Grill & Bar in Detroit nam vier jaar de tijd om te plannen hoe ze dit vlezige gedrocht konden bakken en opmaken. En nu staat het eigenlijk zelfs op het menu.


De eigenaar van het restaurant, Steven Mallie, begon betrekkelijk klein en verkocht eerst een hamburger van 5 kilo. Tegen 2008 had hij een voorliefde ontwikkeld voor het creëren van concurrerende hamburgers: dat jaar gaf het Guinness Book of World Records zijn hamburger van 84 kilo de titel voor de grootste commercieel verkochte hamburger. Maar nadat hij de titel aan een Japans restaurant verloor, beloofde Mallie zijn titel als de letterlijke koning van de hamburgers terug te verdienen.

Eerder deze week was hij succesvol: Mallie bakte namelijk 2.000 kilo rauw vlees op een op maat gemaakte grill. De burger werd belegd met 300 kilo kaas, tomaten, uien, augurken en icebergsla. Het broodje alleen al, dat werd geschonken door de Michigan Bread Company, woog 125 kilo. Toen het uiteindelijk werd opgemaakt, was de hamburger 91cm lang en 1,5m breed. De hamburger is volledig eetbaar.

grootste burger
Ze hebben bij Mallie’s ook “kleine” varianten (Instagram)

Dit is geen eenmalige stunt: de hamburger van bijna 830 kilo staat op het menu van het restaurant van Mallie.

Als je echter een wilt bestellen mag je wel een flinke zak geld mee nemen. Een hamburger kost je namelijk 7.799 dollar. Het restaurant heeft bovendien drie dagen nodig om het voor te bereiden. Als je dit wilt doen is het dus altijd handig om ervoor te zorgen dat je dit ver van te voren aan geeft.

Mallie belooft dat hij zijn enorme hamburgersculptuur niet zal verspillen. Klanten hadden de kans om de hamburger op maandag uit te proberen en alle voedselresten worden bewerkt tot taco-vlees en gedoneerd aan lokale daklozencentra.

Mallie vertelde aan WXYZ dat hij de hamburger had gemaakt ter ere van zijn overleden vrouw, die stierf na het gevecht tegen borstkanker en als een verjaardagscadeau voor zijn twee dochters.

“Ik ben echt trots op hem” vertelde Brooke Mallie, zijn 11-jarige dochter, aan het nieuwsstation. “Hoewel het heel erg lang duurde, zette hij toch door”.

Mensen zochten ook naar

  • duurste hamburger rotterdam
  • duurste hamburger las vegas
  • duurste hamburger ter wereld ingredienten