april 7

Dit is de grootste kartbaan van Nederland en hier kan je hem vinden!

0  reacties

Je wilt de deur uit met wat vrienden en er een echt uitje van maken, even brainstormen maar uiteindelijk kom je al gauw op de ideeen karten, lasergamen en uiteten. Super gezellig! Sommige dingen blijven altijd leuk, hoe oud je ook wordt, je moet er wat van maken.

Waar kan je karten op de grootste kartbaan?

Wij Nederlanders vallen met ons neus in de boter, want de grootste indoor kartbaan van Nederland is ook direct de grootste indoor kartbaan van jawel… heel Europa! Deze grootste indoor kartbaan “van der Ende racing inn” ligt niet in het massale Amsterdam maar in het kleine plaatsje Poeldijk, op z’n Westlands mag je het ook zeggen als Duh Poeluk. Het dorpje heeft ongeveer 7000 inwoners en ligt in de buurt bij den Haag.

Eigenaren met liefde voor de baan.

De eigenaren van de grootste kartbaan van Nederland zijn broers, het opzetten van deze baan kwam niet als iets willekeurigs want deze 2 broers weten als de beste waar een goede kartbaan over moet beschikken. De liefde voor de autosport hebben de twee mannen van huis uit mee gekregen, van jongs af aan zijn ze al bezig met auto’s en racen. Zo wist hun liefde uit te groeien tot echte prestaties want ze hebben zelfs een aantal nationale en internationale titels op hun naam gezet.

Hoe groot is het circuit?

Een rondje op deze kartbaan duurt wat langer dan je gewend bent, want deze is maar liefst 1,3 kilometer lang! Kijk uit dat je niet uit de bocht vliegt want je wordt een aantal keer op de proef gesteld, deze langste kartbaan met allerlei bruggen en verhogingen beschikt over wel meer dan 25 bochten. Een ander groot voordeel is dat de baan naast de lengte ook de breedte zorgt voor dat grote oppervlak. Zo is het gemakkelijk om iemand in te halen en kan iedereen op zijn eigen snelheid gebruiken van de baan. Met een minimale breedte van wel vijf meter zijn er voldoende inhaalmogelijkheden.

Hoelang mag je op de baan?

Als deelnemer van de baan rij je één heat van 10 minuten. Voor de mensen die nog niet helemaal bekend zijn met de kart termen; een heat is een ronde van een aantal minuten. In deze minuten doe je je best om met je kart zoveel mogelijk rondes over het circuit te rijden. Het verschilt per kartbaan hoe lang een heat duurt, maar over het algemeen ligt dit tussen de 8 en 10 minuten. De langste kartbaan van Nederland geeft je daarom mooi het gemiddelde.

Na de heat krijgt iedereen een print met de rondetijden van alle deelnemers. De baancapaciteit is maximaal 20 karts per heat. Ben je met een grote vriendengroep dan is het ook altijd nog mogelijk om de gehele baan af te huren!

Wat voor kleding draag je met het karten?

Wat voor outfit je aantrekt aan op zo’n dag mag je geheel zelf weten, als je maar wel een lange broek draagt met dichte schoenen. Als je je vriendin meeneemt naar de indoor kartbaan zorg dan dat ze wat leuke sneakers draagt want hakken mogen niet. Verder hoef je niets extra’s mee te nemen behalve je goede humeur. Een helm en kleding om in te racen zoals een overall krijg je van de kartbaan.

Karten met de kids

Racen op de langste indoor kartbaan van Europa mag vanaf een lengte van 150 cm. Heb je kids die deze lengte nog niet hebben bereikt maar wel heel veel zin hebben om te racen, dan is er voor de kleintjes een speciale kampioenenbaan. Safety first, deze kortere en gelijkvloerse baan is gemaakt om de kart ervaring zo veilig mogelijk te houden en de kinderen op een veilige manier te laten karten. Ondanks dat de baan korter is is de baan maar liefst 400 meter lang, lang genoeg plezier dus voor de kinderen.


Tags


You may also like

Wat is het geschatte vermogen van Jia Ruan?

Bar maken in je tuin

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>