augustus 4

Drie dingen die je moet weten voordat je een haartransplantatie ondergaat

0  reacties

Een haartransplantatie kan voorgoed een einde maken aan haaruitval. Zo kun je bijvoorbeeld voor deze ingreep kiezen bij inhammen aan de zijkant van jouw hoofd. Doordat dit vaak het gevolg is van een terugtrekkende haarlijn, kun je hier niet echt iets anders aan doen. Als je nog niet eerder een haartransplantatie ondergaan hebt, is dit mogelijk een flinke stap. Begrijpelijk, want je weet niet wat je kan en mag verwachten. Om ervoor te zorgen dat je goed beslagen ten ijs komt, vertellen wij je hier drie dingen die je moet weten voordat je een haartransplantatie ondergaat. Zo kom je tijdens de behandeling niet voor verrassingen te staan.

1. Haren worden niet altijd op dezelfde manier getransplanteerd 

Een eerste ding dat je moet weten, is dat er verschillende technieken gebruikt worden voor haartransplantaties. Het is dus niet zo dat haren altijd op dezelfde manier getransplanteerd worden. Bij de meeste professionele haarklinieken kun je tegenwoordig kiezen voor twee technieken: Follicular Unit Transplantation (FUT) en Follicular Unit Extraction (FUE).

Als je voor FUT kiest, wordt er een stripje huid weggenomen uit de haarkrans aan de achterzijde van jouw hoofd. De haren in dit gebied hebben een andere genetische aanleg, waardoor ze niet vatbaar zijn voor hormonale veranderingen of andere oorzaken van haaruitval. Doordat er bij deze techniek een stripje huid weg wordt genomen, ontstaat er een wond. Deze moet gehecht worden, waardoor er na de behandeling altijd een litteken zichtbaar blijft. Met lang haar kun je dit prima camoufleren.

Heb je kort haar? Dan is de FUE-techniek misschien meer iets voor jou. Bij deze techniek worden de haarwortels namelijk één voor één uit de haarkrans aan de achterzijde van jouw hoofd weggenomen. Dit gebeurt met behulp van een holle micronaald of een boortje. Doordat de haren één voor één worden getransplanteerd, ontstaan er slechts kleine wondjes. Deze groeien vanzelf dicht, waardoor hechten niet nodig is. Bij de FUE-techniek blijft dus geen litteken achter na een haartransplantatie.

2. Verschillende soorten haartransplantaties

Voordat je een haartransplantatie ondergaat, moet je weten dat er niet alleen verschillende technieken gebruikt worden. Nee, want de meeste haarklinieken bieden namelijk ook verschillende soorten haartransplantaties aan. Zo kunnen mannen bijvoorbeeld kiezen voor een inhammen haartransplantatie.

Een tweede mogelijkheid is een haarsparende transplantatie. Bij deze behandeling wordt alleen het donorgebied zelf geschoren. Als je lang haar hebt, valt dit er overheen. Hierdoor is voor de buitenwereld niet zichtbaar dat je een haartransplantatie ondergaan hebt. Vandaar dat een haarsparende haartransplantatie ook veel gekozen wordt door vrouwen die zo’n ingreep ondergaan. 

Bij veel haarklinieken kun je tegenwoordig ook terecht voor specialistische haartransplantaties. Denk hierbij aan een kroeshaar transplantatie. Omdat dit haar ook onder de hoofdhuid krult, is het lastiger te transplanteren dan steil haar. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een haartransplantatie te ondergaan voor jouw baard of wenkbrauwen.

3. Kosten van een haartransplantatie

Een laatste aandachtspunt is de prijs van een haartransplantatie. Voordat je beslist of je zo’n ingreep ondergaat, wil je ongetwijfeld eerst weten hoeveel dit jou gaat kosten. Helaas kunnen wij jou niet op voorhand vertellen wat de exacte prijs is. De haartransplantatie kosten hangen namelijk af van diverse factoren. Zo valt de prijs hoger uit naarmate er meer grafts (haarzakjes) verplaatst worden. Een specialist is immers langer bezig als hij meer haarzakjes moet transplanteren. Daarnaast is het type behandeling van invloed op de prijs. Kies je voor een specialistische haartransplantatie? Dan brengt een haarkliniek vaak een extra toeslag in rekening. Als je een nauwkeurige prijsinschatting wilt hebben, raden wij je aan een offerte aan te vragen.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>