Hoe kan je haaruitval verminderen of voorkomen? 5 Tips!


Haaruitval, iedere Nederlander heeft er weleens last van. Vaak verdwijnt het na enige tijd. Helaas is dit niet altijd het geval. Heb je langdurig last van uitvallende haren? Dan zorgt dit ongetwijfeld voor de nodige frustraties. Dit is voornamelijk bij mannen het geval. Bij hen zijn immers snel kale pleken te zien op het hoofd. Als dit bij jou ook het geval is, zorgt dit mogelijk voor een onzeker gevoel. Daarom zoek je waarschijnlijk naar een oplossing. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij jou namelijk een aantal tips om haaruitval te verminderen of te voorkomen.

1. Drink voldoende water

Haaruitval kent verschillende oorzaken. Zo kunnen haren bijvoorbeeld uitvallen als je te weinig water drinkt. Kijk daarom eerst eens naar jouw drinkgedrag. Om haaruitval te verminderen, drink je minimaal acht glazen water per dag. Waarom water zo belangrijk is? Omdat het helpt bij de opbouw van haar. Als je meer gaat drinken, is haaruitval mogelijk snel verleden tijd. Wil je eerst meer weten over haaruitval? Klik hier en lees er alles over.

2. Zorg dat je de juiste vitamines binnenkrijgt

Om gezond te blijven is het belangrijk dat je te voldoende vitamine A binnenkrijgt. Een structureel overschot van deze vitamine kan haaruitval veroorzaken. Neem daarom niet te veel Vitamine A. Je doet er overigens wel goed aan extra vitamine B en C te nemen. Deze vitamines hebben juist een positief effect op jouw haar. Naast vitamines moet je overigens ook zorgen dat je voldoende ijzer en zink binnenkrijgt. Als er hier te weinig van aanwezig is in het lichaam, kan jouw haar binnen de kortste keren uitvallen.

3. Masseer je hoofdhuid regelmatig

Haaruitval is vaak het gevolg van een verminderde doorbloeding van de haarzakjes. Als een haarzakje minder bloed krijgt, valt een haar sneller uit. Veel mensen denken dat zij hier niets aan kunnen doen, maar dit is een misvatting. Een hoofdhuidmassage biedt in dat geval namelijk uitkomst. Door jouw hoofdhuid regelmatig te masseren, zorg je dat er meer bloed aangevoerd wordt. Bloed bevat immers zuurstof en voedingsstoffen en dat is goed voor de ontwikkeling van jouw haren. Daarnaast zorgt een goede doorbloeding ervoor dat gifstoffen afgevoerd worden.

4. Verminder stress

Een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval is stress. Heb je de laatste tijd veel stress ervaren? Dan kan dit voor kale plekken op jouw hoofd zorgen. Stress verstoort namelijk de hormoonhuishouding in jouw lichaam. Dit kan effect hebben op de groeicyclus van jouw haren. Als je langdurig stress ervaart, vallen haren mogelijk eerder uit. Hierdoor kunnen kale plekken ontstaan. Weet je van jezelf dat je veel stress hebt? Probeer dan eens wat vaker te ontspannen. Als je hierin slaagt, merk je snel genoeg dat er aanzienlijk minder haar uitvalt.

5. Kies voor een haartransplantatie

Blijft jouw haar ondanks de bovenstaande tips uitvallen? Dan komt dit mogelijk door het hormoon DHT. Haren vallen hierdoor sneller uit dan gebruikelijk. Een haartransplantatie biedt in dat geval uitkomst. Bij zo’n ingreep worden er haarzakjes vanaf jouw achterhoofd naar het ontvangstgebied getransplanteerd. Haren op het achterhoofd hebben een andere genetische aanleg, waardoor deze niet gevoelig zijn voor het DHT-hormoon. Zodra de haren getransplanteerd zijn, vallen ze binnen enig tijd allemaal uit. Vervolgens groeien er nieuwe haren voor in de plaats. Het definitieve resultaat van een haartransplantatie is vaak binnen een jaar te zien.

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>