Al jaren kijk je uit naar dit moment. Je hebt eindelijk een bedrag beschikbaar dat je kunt gaan investeren. Yes! Nu alleen nog bepalen hoe hard je op rendement gaat sturen en waarmee je dat gaat doen. Want nu wordt het serieus. In dit artikel bereiden we je voor op jouw eerste avontuur op dit gebied.

Voel je jezelf al een echte belegger?

De tijden zijn veranderd. Waar je voorheen echt behoorlijk rijk moest zijn om te beleggen, kan “Jan Modaal” met een beetje geld dat nu ook gewoon doen. Zeker nu de spaarrente (vrijwel) nihil is, kan het voor veel mensen interessant zijn om te kijken of er met beleggen een beter rendement te behalen valt.

Het is een kwestie van een beleggersrekening openen en je kunt aan de slag. Het is nuttig om jezelf te verdiepen in de verschillende soorten aandelen, beleggingsfondsen, EFT’s (trackers) en obligaties die er zijn. Dan kun je daarna je strategie opstellen en investeren op de manier die bij je past. Belangrijke tip: zorg voor genoeg spreiding en houd de risico’s zo beheersbaar mogelijk.

Investeer in interessante bedrijven

Aandelen kopen is niet alleen iets dat beleggers doen. Je kunt je ook daadwerkelijk inkopen in een bedrijf. Bijvoorbeeld in een startup die je veelbelovend vindt. Leen je geld uit tegen een bepaald rentepercentage en probeer ze te helpen in hun tocht naar de top. Misschien ga je zelf ook wel actief bijdragen aan de toekomst van het bedrijf door je ervaring en netwerk in te zetten voor de startup. Het beleggen in bedrijven kan op verschillende manieren. Zo zou je kunnen handelen op beurzen, maar je kunt ook direct aandelen kopen bij het desbetreffende bedrijf. Daarnaast zou je kunnen meewerken aan een crowdfunding en deze financieren.

Zorg dat je het begrijpt

Wanneer je de spannende stap hebt genomen om te gaan beleggen of investeren is het wel belangrijk om jezelf goed in te lezen en precies te weten waar je mee bezig bent. Op ThinkRich vind je een aantal goede tips rondom beleggen.

Welke manier van investeren of beleggen je ook hebt gekozen; zorg dat je het product goed kent. Veel mensen beginnen er dan ook niet aan omdat ze het gevoel hebben te weinig kennis in huis te hebben. Neem dan ook vooral rustig de tijd om erachter te komen hoe je het beste kunt beginnen.      

Beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>