• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Home & Living
  • /
  • Het verbouwen van je badkamer: Dit zijn de belangrijkste kosten om rekening mee te houden

Heb je het idee om binnenkort je badkamer te laten verbouwen? Eén van de beste tips is om op zoek te gaan naar een goede vakman. Een vakman die je ideeën aanhoort en hier vervolgens iets prachtigs van produceert. Uiteraard in samenwerking met jou en binnen het gestelde budget. Voordat je met de verbouwing gaat starten, moet je sowieso goed stilstaan bij de totale kosten. Je hebt met onder meer onderstaande kosten te maken:

Kosten voor de meubels & accessoires

Indien je je badkamer van een make-over gaat voorzien, is de kans groot dat je nieuwe meubels aan gaat schaffen. Je kunt hierbij denken aan de normale meubels, maar ook aan zaken als een regendouche, een bad en/of een verlichte/verwarmde spiegel.

De mogelijkheden op dit gebied zijn erg divers. Dit betekent dat je voldoende keuze hebt én dat je invloed op de kosten uit kunt oefenen. Check maar eens het huidige aanbod van badkamermeubels. Je hebt uit heel veel badkamermeubels de keuze, waarbij de prijzen behoorlijk uiteenlopen.

Kosten voor de vakman

Voor het verbouwen van je badkamer heb je ook een goede vakman nodig. Een vakman die betrouwbaar is, die perfect werk aflevert en die je wensen goed weet om te zetten in een prachtig eindresultaat.

Maar, voor een goede vakman moet je behoorlijk diep in de buidel tasten. Met name in de afgelopen jaren zijn de uurtarieven van deze vakmannen flink gestegen. Op zich ook logisch, aangezien er een ernstig tekort aan goede vakmannen is. De vakmannen die goed werk afleveren, zijn hierdoor in staat geweest om hun tarieven te verhogen. En ze hebben hier alle recht toe. Het betekent echter wel dat je meer geld aan een goede vakman kwijt bent.

Kosten voor de overige materialen

Als je je badkamer laat verbouwen, heb je uiteraard niet alleen nieuwe meubels nodig. Wat te denken van nieuwe tegels op zowel de vloer als op de wand? Als je een flinke hoeveelheid tegels moet kopen, vraagt dat ook om een behoorlijke investering.

Ook hierbij geldt weer dat je een goede vergelijking moet maken. Dit geldt voor de tegels, maar geldt ook voor overige materialen die je tijdens de verbouwing van je badkamer nodig hebt.

Tijd en energie

Blijft het alleen bij bovenstaande kosten? Qua geld wel. Althans; dit zijn in de basis de belangrijkste kosten bij een badkamer verbouwing. Maar, je moet ook nog veel tijd en energie aan de verbouwing steken. Zo moet je veel voorbereidingen treffen en steek je mogelijk zelf ook nog de handen uit de mouwen. Houd dus ook rekening met een flinke tijdsinvestering. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>