Hi-tech voor je hond: de nieuwste apps en speeltjes

Hi-tech voor je hond: apps, gadgets en méér

hond met tablet

Zo baasje, zo hond. Ben je zelf gek op technologische hoogstandjes, dan vind je het vast leuk om ook je trouwe viervoeter blij te maken met de nieuwste slimme hondenproducten. Sommige van deze speeltjes, trainingsmiddelen en andere spullen zijn beslist nuttig, andere gewoon gek of grappig. En weer andere… wel, voor de echte liefhebber, zullen we maar zeggen. Wat te denken van een ‘Bubble Blaster’ waarmee je bellen (met bacongeur!) kunt blazen voor je hond. Of een ‘Puppy Tweet’ hanger, die elke blaf van je hond vertaalt in een bericht dat op Twitter wordt geplaatst.

We hebben wat rondgekeken en er een paar interessante producten uit het groeiende aanbod aan hi-tech hondenspullen voor je uitgepikt.

 

 

DoggyDating en andere apps

twee hondenAan nuttige apps voor hondenbezitters is tegenwoordig geen gebrek. Van training tot eerste hulp en van losloopgebieden tot een digitale trimsalon: je kunt van alles en nog wat uploaden op je smartphone.
Een van de leukste vinden we DoggyDating. Met deze app kun je jouw hond onder het uitlaten kennis laten maken met andere honden. Je maakt een profiel aan, zodat je doelgericht naar een passende speelkameraad kunt zoeken.
Ook leuk is de Barkcam. Dat is een foto-app die een geluid geeft als je een foto gaat nemen. Dat geluid kun je zelf instellen, van een deurbel tot een ritselend zakje snoepjes of iets anders dat gegarandeerd de aandacht van jouw hond trekt en hem voor één keer wel in de camera laat kijken. Met dezelfde app kun je de foto’s op allerlei manieren bewerken.

Hondenluik met chip

Een hondenluik is een van de mooiste cadeaus die je een hond kunt geven. Vooral voor honden die vaak alleen thuis moeten blijven, is de mogelijkheid om zelf naar buiten te gaan een uitkomst. Nu een ingeplante chip verplicht is, zie je steeds meer hondenluiken die alleen opengaan op een signaal van de chip van jouw huisgenoot. Dat is meestal een effectieve manier om vreemde honden buiten te houden, maar er kleven ook nadelen aan. Een vergelijking tussen hondenluiken met chiptechnologie en een goed traditioneel hondenluik vind je in Hondenluik met chip of zonder, wat is het beste?

Halsbandcamera: Big Brother is watching you

hond met cameraWil je weten wat je hond uitspookt wanneer hij op stap is of alleen thuis moet blijven? De Eyenimal is een miniatuur videocamera die je vastmaakt aan de halsband.  De batterij werkt twee uur en hij heeft een ingebouwde microfoon.

 

Voor spijsvertering en intelligentie

Ook op het gebied van slimme speeltjes valt er een hoop te beleven voor je hond. Puzzels, doolhoven en allerlei soorten ‘brain trainers’ die werken volgens het principe van de bekende kong: je hond moet moeite doen om bij de traktatie te komen. Speciaal voor schrokoppen zijn er ingewikkelde voederbakken die een hond lang bezig houden en ervoor zorgen dat hij zijn maaltijd minder haastig naar binnen werkt. Een aantal mogelijkheden vind je hier.