juni 8

Inspiratie voor verschillende hobby’s en wat daarbij komt kijken

0  reacties

Je moet toch wat met alle tijd die je nu overhoudt? Die kun je net zo goed stoppen in een activiteit waar je heel veel plezier aan beleeft.

Ja ja, die coronacrisis hakt er effe in, dat hoeven we jou vast niet te vertellen. Voor de een zijn de gevolgen heel direct te voelen, anderen hebben wat meer geluk en kunnen nog heel goed leven en raken hun baan niet kwijt of kunnen nog gewoon doorstuderen. Weer anderen zien er juist een omslag periode in en scholen zichzelf om! In ieder geval beginnen ze een heel eigen bedrijf en springen in een gat in de markt dat ze daarvoor nog niet zagen. Of waar ze eerder simpelweg geen tijd voor hadden.

We hopen natuurlijk dat het goed met je gaat en niet bij de pakken neerzit. Zo ja, dan heb je iets nodig om je bezig te houden. Pak een oude hobby weer op of begin met een nieuwe! We hebben hieronder enkele voorbeelden voor je verzameld.

Sleutelen

Je eigen wagen of andermans oldtimer opknappen is heerlijk om te doen. Wetende dat jij een auto weer aan de praat krijgt of optimaliseert is een geweldig gevoel! En wie weet ben jij er gewoonweg heel bedreven in en weet je er een heel mooi zakcentje uit te slaan.

Wat heb je ervoor nodig?

Naast kennis en vaardigheid een ruime garage, diverse gereedschappen en eventueel groter materieel, evenals veel onderdelen. Denk aan van alles tussen remkabels en spiegels en van koplampen tot ruitenwissers.

Karpervissen

Wanneer je het kleine niet eert, ben je het grote niet weerd. Maar heb je juist al lang genoeg gevist op het grut van gering formaat? Dan is het tijd om de zeilen bij te zetten en op karperjacht te gaan!

Wat heb je ervoor nodig?

Uiteraard een hengel. Maar ook een houder, aangezien je hem nooit zelf moet vasthouden: de trillingen die dat veroorzaakt worden zeker door de karpers opgemerkt. Maak er gelijk een beetmelder aan vast. En je moet de beesten natuurlijk wel op hun wenken bedienen om ze te lokken. Daarvoor gebruik je boilies, ook wel tijgernoten genoemd. Bedenk wel dat deze vissen extreem kieskeurig zijn. Ware connaisseurs! Dus ga alleen voor de beste boilies die je kunt krijgen.

Maestro worden

Ach, het gaat niet om het talent dat je hebt voor een bepaald instrument maar van hoeveel plezier je eraan beleeft. Natuurlijk, pak gewoon die gitaar weer eens op! Of voor het eerst, als je dat al nooit gedaan had. En ja, natuurlijk is alle begin moeilijk dus heb geduld met jezelf. tenzij je over een behoorlijke aanleg ervoor blijkt te beschikken.

Wat heb je ervoor nodig?

Allereerst een instrument naar keuze. (Bas)gitaar – al dan niet elektrisch -, drumstel, piano, keyboard, synthesizer, viool, dwarsfluit, trompet, triangel, noem maar op. En een ruimte waarin je daarmee kunt oefenen zonder anderen lastig te vallen of zelf gestoord te worden. Eventueel een instructieboek of cursus, uiteraard. Maar kijk ook wat er helemaal uit jezelf komt. Daar zul je uiteindelijk ook op moeten leren vertrouwen.

Mocht het nou echt goed gaan maar je wel wat meer instrumentatie kunt gebruiken, vorm dan uiteindelijk een band of orkest!


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>