Hoe begin je met airsoft?


Ben je op zoek naar een sport die de nodige spanning met zich meebrengt? Dan is airsoft mogelijk iets voor jou. Ondanks dat deze sport nog relatief jong is, wint het de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Bij airsoft nemen twee teams het tegen elkaar op. Dit kan zowel in de buitenlucht als in een overdekte hal. De teams gaan elkaar te lijf met wapens. Uiteraard gaat het hier niet om echte wapens, maar om airsoft replica’s. Ben je enthousiast over deze sport? Dan wil jij er mogelijk zelf ook wel mee beginnen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk hoe je begint met airsoft.

Wapens kopen

Zoals we hierboven al kort aangaven, speel je airsoft met replica’s van echte wapens. Voordat je kunt beginnen met het beoefenen van deze sport, moet je daarom over een airsoft wapen beschikken. Hier kun je vrij makkelijk aan komen. Zo zijn er op het internet allerlei replica’s van wapens voor airsoft te vinden. Zorg er wel voor dat je eerst lid bent van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV). Daarnaast moet je minimaal 18 jaar oud zijn om airsoft te beoefenen.

Voldoe je aan alle eisen? Dan mag je een airsoft replica kopen die op echt vuurwapen lijkt om airsoft in Nederland te beoefenen. Als je op zoek gaat naar een geschikt wapen, ontdek je waarschijnlijk al snel dat je genoeg keuze hebt. Dat klopt, want er zijn talloze replica’s die je voor airsoft kunt gebruiken. Als beginner koop je mogelijk eerst één wapen. Dit kan, maar je kunt er beter direct meerdere kopen. Bezit je verschillende airsoft wapens zoals snipers, pistolen of assault rifles? Dan kun je jouw tegenstander waarschijnlijk zowel van veraf als dichtbij uitschakelen. 

Vergeet andere benodigdheden niet

Airsoft beoefenen zorgt bij veel mensen voor een kick. Logisch, want je hebt wapens die net echt lijken in je hand en schiet hiermee op anderen. De wapens worden overigens gevuld met biologisch afbreekbare plastic balletjes. Vandaar dat een airsoft wapen ook vaak een balletjespistool genoemd wordt. Wanneer je deze sport gaat beoefenen, moet je ook zorgen voor voldoende munitie. Koop daarom niet alleen de airsoft replica’s, maar ook voldoende balletjes. Je kunt er beter wat te veel hebben dan te weinig. Tijdens het spel wil je immers niet zonder munitie komen te zitten.

Naast munitie raden wij jou ook aan om extra accu’s te kopen. Waarom? Omdat je dan tijdens het spel een lege accu kunt vervangen. Als een accu leeg is, kun je namelijk geen balletjes meer afvuren met jouw airsoft wapen. Vergeet dan ook vooral niet om deze extra accu’s mee te nemen het speelveld in. In dat geval ben je in staat om een lege accu binnen een handomdraai te vervangen. Omdat je best wel wat benodigdheden mee moet nemen, doe je er goed aan kleding te dragen met voldoende zakken. Op deze manier kun je de extra munitie en accu’s namelijk makkelijk meenemen het veld in.

Denk ook aan jouw bescherming

Bij airsoft val je niet alleen aan, je wordt ook aangevallen. Daarom moet je de nodige bescherming kopen voordat je begint met airsoft. Zorg er in ieder geval voor dat je een bril draagt. Hiermee voorkom je namelijk dat je plastic balletjes in je ogen krijgt. Je kunt eventueel ook een masker dragen, zodat jouw hele gezicht beschermd wordt. Een helm is overigens ook geen overbodige luxe. Overweeg ook knie- en elleboogbeschermers te kopen. Je kruipt en tijgert namelijk aardig wat af tijdens een potje airsoft. Met deze beschermers voorkom je dat je jouw knieën en ellenbogen openhaalt..

Deals die je niet mag missen

Apple Watch Series 3

PLaystation 5

Ring Video deurbel

Ook interessant

>