Het zal niemand zijn ontgaan dat het leven een heel stuk duurder is geworden de afgelopen tijd. Sterker nog: we dealen op dit moment met een historisch hoge inflatie. Deze is in bijna veertig jaar nog nooit zo hoog geweest. Sinds oktober zijn de prijzen van goederen en diensten met circa 6,4 procent gestegen. De koopkracht loopt echter flink achter. Hierdoor komen veel mensen in de knel. Zeker de mensen die al moeite hadden om rond te komen met hun minimumloon of AOW’tje. Gelukkig betekent dit niet dat er geen mogelijkheden zijn. Vroeger wisten ze niet beter dan te besparen tijdens een crisis. Wellicht kunnen wij ook hier wat van leren. Daarom 3 tips hoe je het beste met de huidige inflatie kunt omgaan.

1.      Werk jezelf niet in de schulden


Dit klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Er zijn nog genoeg mensen die voor de inflatie al moeite hadden om rond te komen en toch op dezelfde manier blijven leven nu de prijzen zo enorm zijn gestegen. Wanneer je meer uitgeeft dan er binnen komt, dan werk je jezelf al snel in de schulden. Denk zeker niet: ‘ach, ik mag rood staan. Dat loop ik wel weer in’. Uiteindelijk zal je dit namelijk niet meer in lopen en zal het geldbedrag alleen maar groter worden. 

Moet je onverwachts een grote uitgave doen? Bijvoorbeeld omdat de auto het begeven heeft of omdat het dak van je huis stuk is? Dan is een lening aanvragen uiteraard het beste alternatief als je geen spaargeld op de bank hebt staan. In dit geval heb je een legitieme reden om te lenen. Maar besef ook dan: lenen kost geld. Probeer daarom dit zoveel mogelijk te voorkomen en doe het enkel als het écht niet anders kan en je zeker weet dat je het terug kunt betalen.

2.      Gooi minder weg

Het is eigenlijk vreemd hoe erg we eraan gewend zijn om spullen weg te gooien. Als we alleen al kijken naar het eten wat er dagelijks verspild wordt in ons land. De kleding die na een beschadiging direct in de vuilnisbak worden gegooid. Dit kan zo veel beter. Zeker in de huidige crisis. Daarom is het van belang dat er zorgvuldiger wordt omgegaan met spullen. Op die manier zorg je niet alleen beter voor Moeder Natuur, maar ook voor je eigen bankrekening.

3.      Koop enkel producten uit de reclame

Boodschappen doen is echt niet leuk meer voor je portemonnee. Je zal vast wel gemerkt hebben dat je nu wekelijks veel meer geld uitgeeft aan enkel boodschappen. Daarom is het belangrijker dan ooit om de producten uit de reclame er tussenuit te pikken. Gelukkig lijken de meeste grote supermarkten hiermee ook wel aardig te willen concurreren. Dat maakt dus ook dat je door de juiste beslissingen te maken ook veel geld kunt besparen. Maak geen weekmenu op basis van wat je graag zou willen eten, maar op basis van wat er dan in de reclame is. Op die manier bespaar veel geld.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>