oktober 8

Hoe herken je een overhemd op maat?

0  reacties

Een overhemd op maat is een overhemd dat volledig op maat wordt gemaakt aan de hand van jouw persoonlijke wensen. Er zijn een aantal zaken waaraan je een overhemd op maat herkent. Daarnaast zijn er een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een op maat gemaakt shirt. 

Pasvorm 

Uiteraard herken je een overhemd op maat aan de juiste pasvorm. Doordat het overhemd gemaakt wordt op basis van jouw lichaamsmaten en -houding, sluit de pasvorm perfect op aan. Ongeacht de stof die je kiest, hoef jij geen concessies te doen in hoe het overhemd zit. Confectie overhemden daarentegen wordt gemaakt op basis van de verhoudingen van een Mannequin. Dit terwijl iedereen een uniek figuur heeft, met vaak iets afwijkende verhoudingen dan de standaarden. Uiteraard is dit niet erg, maar het is wel essentieel hier rekening mee te houden bij het vinden van een goed zittend overhemd.

Kies de juiste stof 

Het grote voordeel van een overhemd op maat is dat je zelf de gewenste stof kunt kiezen. De stof bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de uitstraling van het shirt. Daarnaast heeft de stof invloed op de kreukgevoeligheid. Bij een overhemd op maat hoeven er geen concessies te worden gedaan wat betreft stofkeuze of pasvorm. Jij kiest de stof en er wordt te allen tijde gezorgd voor de juiste pasvorm. Bij een overhemd op maat wordt er vaak voor een luxere stof gekozen om de gewenste uitstraling te krijgen en het duurzame karakter te benadrukken. 

Bepaal de gewenste details 

Een overhemd op maat herken je ook aan de details, omdat hier duidelijk extra aandacht aan is besteed. Dit is mogelijk omdat er geen massaproductie plaatsvindt en er ook zaken met de hand worden vervaardigd in plaats van enkel met de machines. Herkenbaar zijn bijvoorbeeld de op steel gezette knopen, de dikkere parelmoeren knopen en de 8/10 steker per centimeter. Dit laatste betekent dat de naden van het shirt luxer en sterker zijn, het zorgt er ook voor dat de naden meer wegvallen in de stof en minder zichtbaar zijn.

Daarnaast is een maatshirt ook te herkennen aan het luxe karakter van de kraag. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor de verfijnde sartoriale kraag. 
Het grote voordeel van een overhemd op maat is dat jij alles zelf kunt bepalen. Hierdoor bepaal je zelf de uitstraling. Kies jij voor de klassieke kraag of liever voor een meer casual exemplaar, zoals de mandarin kraag? Wil je een stof die je vrijwel niet hoeft te strijken, of is dit voor jou niet belangrijk? Allemaal zaken waar jij invloed op hebt. Laat je altijd adviseren door een ervaren tailor, zodat je de juiste keuzes maakt voor het gewenste resultaat.


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>