Het WK in Qatar ligt alweer een tijdje achter ons, maar iedereen herinnert zich de knotsgekke finale nog wel. Het ging op en neer tot een gelijkspel van 3-3 en de winnaar van de wereldbeker moest worden bepaald vanaf de penaltystip. Het was een wedstrijd tussen de machtige Lionel Messi, wellicht wel de grootste voetballer aller tijden, en de nog jonge Mbappe die overigens een hattrick maakte in die finale. Uiteindelijk wonnen de Argentijnse heethoofden en vierden zij het voetbal. 

Leuker en spannender

Wie niet heeft gekeken naar die finale heeft echt wat gemist: iedereen zat op het puntje van zijn stoel. Het spel had die dag alle ingrediënten van een perfecte ontknoping. Toch kan het kijken van voetbal nog leuker en spannender worden gemaakt. Daarvoor geven we hier een aantal leuke tips.

Tip #1 Een dikke flatscreen

Voetbal kijken van je oude zwart-wit tv kan natuurlijk niet meer in 2023 en ook een wedstrijd kijken op je oude touchscreen telefoon geeft geen voldoening meer. Het wordt tijd om een goede flatscreen aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er prachtige schermen met uiterst goede beeldkwaliteit te vinden. Voor het optimale voetbal genot heb je natuurlijk een dikke flatscreen nodig. Ook is dat een reden om je beste vrienden uit te nodigen voor het kijken.

Tip #2 Nodig vrienden uit

Daar komen we gelijk bij onze tweede tip: kijk nooit alleen. Het is erg saai om 105 minuten naar een flatscreen te staren, zonder dat je wat stoom af kan blazen bij je vrienden. Je kunt elkaar aansporen tot een weddenschapje of elkaar de laatste nieuwtjes en analyses vertellen. Samen juichen om een doelpunt of huilen om een verloren wedstrijd is bovendien veel leuker dan alleen.

Tip #3 Samen een pilsje doen

Oké, samen kijken is één, maar samen een zak chips verorberen en een pilsje drinken maakt het helemaal af. Zorg dus altijd dat je een goede voorraad chips, borrelnootjes, frisdrank en een pilsje in huis hebt voordat je je vrienden uitnodigt. Het gaat hier immers niet om sporten, maar sport kijken: je mag wel wat ongezonde chips naar binnen werken om de spanning weg te bijten.

Tip #4 Waag een gokje

Voor de wedstrijd begint is het natuurlijk erg leuk om samen met je vrienden een gokje te wagen. Vroeger ging dat met een pot en briefjes geld, maar anno 2023 heeft bijna niemand meer cash op zak. Je kunt dus veel makkelijker legaal wedden op voetbal op internet. Heb jij een gevoel dat de underdog hier wel eens kan winnen – dan zet je een tientje op die club.

Tip #5 Weet de weetjes

Het is belangrijk om te weten waar je naar kijkt. Ook al heb je een weddenschap gedaan, zit je samen met vrienden klaar en heb je genoeg chips in huis: dat betekent nog niet dat je weet waar je het over hebt. Om goed op de hoogte te blijven van ‘koning Voetbal’ kun je verschillende sportprogramma’s kijken of een abonnement op een sportmagazine nemen. Als je weet waar je het over hebt, waar je naar kijkt, zal het plezier van de wedstrijd al snel tot een maximum worden verhoogd. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>