• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Gadgets
  • /
  • Hoe kies je de beste boormachine? 3 dingen waar je op moet letten

Een boormachine is een geweldige tool dat zowel door doe-het-zelvers als professionals kan worden gebruikt. Het is een veelzijdig gereedschap met veel functies en verschillende toepassingsmogelijkheden. Daarom is het een onmisbare tool in elke gereedschapskist.

Heb je nog geen boormachine en overweeg je er een te kopen? Dan kan het met de vele opties en merken die beschikbaar zijn, overweldigend zijn om bijvoorbeeld een van de beste boormachines bij Mastertools.nl te kiezen. 

Maar als je je eerste of een nieuwe boormachine wilt kopen, neem dan deze drie tips met je mee. Ze zullen je gegarandeerd helpen bij het kiezen van de juiste.

1. Stem de boormachine af op de uit te voeren klus

Er zijn veel soorten boormachines die allemaal geschikt zijn voor een scala aan taken. Zo zijn er die zijn ontworpen voor lichte klussen, terwijl andere boormachines zijn gemaakt voor zware bouwprojecten.

Daarom is het belangrijk om bij het kopen van een boormachine te weten waarvoor je de tool zal gaan gebruiken. Als je weet welke klussen je ermee gaat uitvoeren, wordt het niet alleen een stuk eenvoudiger om een boormachine te kiezen die bij je behoeften past, het zal ook goedkoper zijn. Omdat je misschien geen gereedschap nodig hebt met extra functies. Die functies kunnen echter wel de kostprijs verhogen, terwijl je ze uiteindelijk niet nodig hebt.

Het is niet nodig om een lange lijst te maken van de klussen waarvoor je dit gereedschap zou willen gebruiken. Kies gewoon de drie belangrijkste doeleinden en neem deze in gedachten mee bij het kopen van een boormachine. Bijvoorbeeld: onderhoudswerkzaamheden, reparatiewerkzaamheden, creatieve doe-het-zelfprojecten en zware constructies.

2. Ken de verschillende soorten boormachines

Ook als je de verschillende soorten machines kent, wordt het kiezen van de juiste boormachine gemakkelijker. Hierbij is het belangrijkste om te onthouden dat er gewone boormachines zijn en combinatieboren. Beide hebben hun voor- en nadelen. Uiteindelijk bepaal jij welk type je wilt gaan gebruiken.

Gewone booormachines worden gebruikt om schroeven en gaten in een muur of hout te boren. Combinatieboren zijn boormachines met dezelfde functies als een gewone boormachine, maar als extra toepassing hebben ze ook een hamerboor. Met de hamerboormodus kunnen combinatieboren harde oppervlakken doordringen. Hierdoor zijn ze meestal ook duurder.  

3. Stem de kostprijs af op je behoeften

Uiteraard is de prijs een voor de hand liggende factor om te overwegen bij het kopen van een boormachine. Het afstemmen van de boor op de klussen waarvoor je hem gaat gebruiken heeft echter een grote invloed op de kostprijs. Daarnaast zijn er nog andere factoren die de prijs van een boormachine kunnen beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld het toevoegen van extra toebehoren.

Over het algemeen varieert de prijs van een boormachine tussen 50 en 300 euro. Combinatieboren zijn nog duurder. Wat je uiteindelijk zult betalen, zal echter afhangen van de toepassingen waarvoor je de boor wilt gebruiken. En ook je beschikbaar budget zal een rol spelen in je keuze. Maar een gouden raad bij het kopen van een boormachine is: wat je budget ook mag zijn, investeer direct in een goede boor.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>