Posted in  Gadgets  on  oktober 24, 2022 by  San0 comments

Mannen zijn niet altijd goed in keuzes maken. Zeg nou zelf. De knoop doorhakken kan lastig zijn. Helemaal als er veel fruit aan de boom hangt en alles er lekker uitziet. Zo gaat het ook met vaporizers. Ze hebben allemaal de nieuwste technologieën en features. Wat moet je serieus nemen en hoe kies je de beste vaporizer? 

Wat kun je met een vaporizer?

Voor de mensen die in de verkeerde hoek denken: een vaporizer is niet hetzelfde als een e-sigaret of vape pen met fruitige smaakjes. Nee, het is vaak een iets groter apparaat waar je droge kruiden en soms ook concentraten mee kunt verdampen. Dry herb vaporizers worden ze genoemd. Ze worden voornamelijk gebruikt om wiet mee te verdampen. Dat is een gezondere manier van roken omdat je het spul niet verbrandt. Daardoor komen veel schadelijke stoffen niet vrij. Wel zo lekker.

Je kunt dus wiet stoppen in een vaporizer, maar ook andere droge kruiden. Bijvoorbeeld passiebloem om te relaxen, muira puama om skills in bed te verbeteren of een lage dosis blauwe lotus voor extra energie. Naast de effecten van deze kruiden mogen de smaken er ook wezen. Wat dacht je van tijm of eucalyptus. Stop het in een vaporizer en je kunt rekenen op een intense smaak. Houd je bijvoorbeeld van blauwe kaas, sigaren en whisky? Dan moet je echt eens een rondje vaporizer kruiden proberen. 

Belangrijk om op te letten

Er zijn ontzettend veel vaporizers om uit te kiezen. De Amerikaanse merken zoals altijd, veel modellen uit China en Duitse top engineers die zich eraan hebben gewaagd. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het bedacht. Dus waar moet jij nou op letten als je een vaporizer gaat kopen?

  • Je hebt draagbare vaporizers en tafelmodellen. Als je ermee op pad wilt, neem je een draagbaar model. Als je een krachtig apparaat wilt dat je toch alleen thuis gebruikt, is zo’n tafel model vaak nét dat stapje beter.
  • Conductie en convectie zijn bekende termen in de vaporizer wereld. Het geeft aan hoe de vaporizer de kruiden die je erin stopt verwarmt. Conductie staat voor directe geleiding, wat betekent dat de kruiden in direct contact staan met de verwarmingsbron. Zie het als een bakplaat. Bij convectie gaat alleen hete lucht door het kruid heen, waardoor de damp zuiverder wordt. Conductie levert vaak weer grotere dampwolken op, wat voor veel gebruikers belangrijk is.
  • Sommige modellen zijn naast kruiden en wiet ook geschikt voor concentraten. Poeders, vloeistoffen en dikke extracten kun je dan met bijbehorende accessoires verdampen. Denk aan een damiana extract dan 30 keer zo sterk is of een stukje hasj.

Dit zijn de belangrijkste dingen om op te letten. Verder zijn er nog tientallen features zoals de batterijduur, de maximale hoeveelheid die je in één keer kunt vapen, extra accessoires die het belangrijker maken en ga zo maar door. Een goede winkel informeert je goed over elk model. Doet de winkel of webshop waar je bent beland dat niet? Zoek een andere.

Beste vaporizer

De beste vaporizer is dus voor iedereen anders. Je kunt niet één model als beste neerzetten omdat er zo veel verschillen zijn. Wel is het in deze wereld bekend dat modellen van het Duitse merk Storz & Bickel erg goed beoordeeld worden. Beroemde vaporizers zijn de Volcano en de Mighty. Op gebied van smaak, effect en gebruiksgemak blinken ze uit. De Volcano staat bekend als de beste vaporizer voor wiet en andere kruiden.

Je doet er verstandig aan om reviews te lezen en video’s te bekijken van derden partijen. Er zijn veel reviewers met een objectieve mening te vinden als het gaat om vaporizer reviews. Laat je informeren en bekijk goed wat een vaporizer allemaal kan voordat je een keuze maakt. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>