Hoe kun je veilig je spullen meenemen op reis?

Posted in  Travel  on  augustus 16, 2023 by  San0 comments

Ga je binnenkort op reis en heb je bijvoorbeeld een stedentrip geboekt voor de nazomer? Dan wil je graag dat je reis veilig verloopt en dat je al je spullen ook veilig kunt meenemen op je reis. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige accessoires en andere mogelijkheden om je spullen veilig onderweg mee te nemen. Je vindt hieronder een paar handige tips.

Schaf een pasjeshouder aan

Een slimme manier om je geld en andere pasjes veilig mee te nemen op reis, is door een goede pasjeshouder aan te schaffen. Een pasjeshouder is een moderne portemonnee waarin alleen plaats is voor pasjes en kaarten, zoals bankpassen, je identiteitskaart en andere belangrijke pasjes. In een pasjeshouder zitten je pasjes een stuk steviger en veiliger dan in een gewone portemonnee.

Een goede pasjeshouder beschikt vaak ook over zogenoemde RFID-bescherming. Dat betekent dat je beschermd bent tegen elektronische diefstal van je kaarten. RFID zorgt er bijvoorbeeld voor dat contactloos betalen niet wordt geactiveerd buiten je medeweten om.

Pasjeshouders komen in allerlei soorten en maten en hebben soms ook een klein vakje voor wat contant geld. Een pasjeshouder heren is vaak elegant afgewerkt en gemaakt van bijvoorbeeld leer, zodat de uitstraling stoer is en past bij je outfit en stijl. 

Volg je koffer altijd en overal

Je koffer kwijtraken op je vakantie is vreselijk vervelend, zeker als het aan het begin van je reis gebeurt en je je realiseert dat je niet bij je spullen kunt op je reis. Gelukkig is er een oplossing om je koffer nooit zomaar te verliezen: plaats een gps-tracker in je koffer en je weet altijd waar deze is gebleven. 

Dat is vooral handig als je de koffer op een druk vliegveld afgeeft en je stress hebt over het feit of de koffer weer helemaal veilig op z’n bestemming aan zal komen. Met een gps weet je namelijk altijd waar de koffer is, zelfs als de vliegmaatschappij deze verliest.

Maak gebruik van hotelkluisjes en slotjes

Een koffer met een slotje of een hotelkluis zijn ideaal om waardevolle spullen in op te bergen zodra je hebt ingecheckt en bijvoorbeeld de stad of een andere lokale plek wilt gaan verkennen. Het is niet nodig om overal je paspoort mee te sjouwen en het kan ook handig zijn om bijvoorbeeld een tablet of andere waardevolle spullen in een kluisje te bewaren in plaats van los op de kamer of in je rugzak. 

Daarnaast is het ook slim om je spullen te spreiden. Als je bijvoorbeeld een extra bankpas hebt, kan het handig zijn deze in het hotel te bewaren voor de zekerheid.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>