Hoe voorzie je je bedrijfswagen van een goede verzekering? 

Posted in  Cars  on  december 15, 2023 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cars
  • /
  • Hoe voorzie je je bedrijfswagen van een goede verzekering? 

Een bedrijfsauto is een duur bedrijfsmiddel en dus is het verstandig om hier goed mee om te gaan. Dat betekent niet alleen dat je geen onnodige risico’s neemt in het verkeer, het betekent ook dat je hem van een goede verzekering voorziet. Dat is ook een plicht die iedere autobezitter heeft in Nederland. Zonder autoverzekering mag je je namelijk niet op de openbare weg begeven in je wagen. Wij laten je graag zien wat je moet doen om een goede verzekering af te sluiten die niet alleen zorgt dat jij aan je verplichtingen voldoet, maar waar je ook extra profijt van kunt hebben. 

Kies wat je nodig hebt

Sommige mensen kijken bij het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering alleen maar naar de kosten die deze verzekering met zich meebrengt. Dat kan een manier zijn om een verzekering te kiezen, maar het is vaak niet het beste. Sterker nog, vaak leidt dit ertoe dat je niet goed verzekerd bent. De kans is namelijk groot dat je een optie kiest waarbij je niet de dekking krijgt die je nodig hebt. Kijk daarom niet enkel naar de kosten van je verzekering, maar kijk naar de leeftijd van je auto. Is deze wagen nieuw, of hooguit zes jaar oud, dan kun je het beste een allrisk verzekering nemen. Is je wagen tussen de zes en negen jaar oud? Dan is de WA+ Beperkt Casco een interessante polis. Als je wagen ouder is dan negen jaar, dan kun je wel enkel kijken naar de hoogte van je premie en uiteindelijk kiezen voor de WA-verzekering. Het verschil tussen deze pakketten zit hem in de mate waarin schade aan jouw eigen auto uitgekeerd wordt. Bij allrisk wordt alles uitgekeerd en betaal je dus de hoogste premie, bij de WA+ wordt geen schade aan jouw wagen uitgekeerd als je een ongeluk veroorzaakt hebt, maar wel vele andere vormen van schade en de WA-verzekering vergoedt enkel de schade die jij anderen hebt toegebracht. 

Kiezen wat nuttig is

Wanneer je de verplichte basisverzekering eenmaal gekozen hebt, is het tijd om even te kijken of je nog aanvullende verzekeringen wilt toevoegen. Deze zijn niet verplicht, maar worden wel vaak toegevoegd omdat ze je heel veel gemak kunnen opleveren. Kies bijvoorbeeld een inzittendenverzekering. Deze optie zorgt ervoor dat wanneer je mensen mee laat rijden, zij ook goed verzekerd zijn en hetzelfde geldt voor hun spullen. Je kunt ook aan je bestelautoverzekering Univé een pechhulp pakket toevoegen. Met deze verzekering kun je altijd een monteur laten komen wanneer je auto het niet meer doet. 

Kies je verzekering vandaag nog

Een bedrijfsautoverzekering sluit je heel eenvoudig en snel af via de site van jouw verzekeringsmaatschappij. Hier vind je alle info die je nodig hebt dus check de voorwaarden van je polis goed, je voorkomt hiermee dat je voor verrassingen komt te staan. Heb je het perfecte pakket samengesteld? Dan kun je je verzekering meteen afsluiten. Je krijgt vervolgens binnen een paar dagen alle officiële papieren thuis gestuurd, maar je bent gelijk verzekerd.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>