• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Travel
  • /
  • Hoe wordt fietsen weer leuk? Dit is alles wat je moet weten in 2022!

Wie iedere dag in weer en wind moet fietsen, zal de lol van het fietsen snel vergaan. Nederland is een land waar het zelden windstil is en je hebt daarom iedere dag minstens een keer tegenwind. Voor veel mensen is dit een reden om de fiets vaarwel te zeggen en om in de auto te stappen. Een auto heeft echter ook vele nadelen: je staat vaak in de file, de brandstofprijzen stijgen alleen maar en je zoekt je suf naar een parkeerplek. Kies daarom voor een elektrische fiets want dan wordt fietsen weer leuk.

Wat moet je doen als je een elektrische fiets wilt kopen?

Het voordeel van een elektrische fiets is dat je zelf niet alle energie hoeft te leveren om vooruit te komen. Je fiets is namelijk van een motor voorzien die je helpt om snelheid te maken en om je snelheid te behouden. Je kunt kiezen voor diverse soorten ondersteuning, bijvoorbeeld rotatie-ondersteuning. Dit houdt in dat zodra je wiel begint te draaien, de motor kracht bijzet. Heb je juist een extra zetje nodig wanneer je uiteenzet, kies dan voor trapondersteuning. Zodra jij kracht zet op de trappers, springt de motor gelijk bij.

Zoek je een fiets voor werk of voor recreatieve tochten?

De tijden dat je slechts een soort elektrische fiets had, liggen ver achter ons. Vandaag de dag is er voor iedere situatie een e-bike beschikbaar. Fiets je voornamelijk in de stad naar je werk? Kies dan voor een mooie hybride versie. Wil je graag mooie toertochten maken wanneer het mooi weer is? Kies dan, als je een man bent, voor een elektrische herenfiets die ook geschikt is voor heuvelachtige landschappen. Let in het bijzonder even op de actieradius. Dit is het aantal kilometers dat je kunt fietsen wanneer de accu helemaal vol is. Gemiddeld kan een accu ongeveer 150 kilometer mee, dus je hoeft niet bang te zijn dat je iedere dag je fiets hoeft op te laden.

Kijk ook even naar de extra’s

Als je een fiets gaat kopen, kies dan voor kwaliteit. Kijk daarom of een merk prijzen heeft gewonnen zodat je zeker weet dat zij de beste elektrische fietsen kunnen leveren. Goede e-bikes zijn voorzien van een sterk frame, een krachtige batterij en zij komen met minimaal drie jaar garantie op de batterij. Vaak krijg je op het frame zelfs vijf jaar garantie. Tegenwoordig kun je een handige app bij je fiets krijgen. Met deze applicatie kun je altijd zien hoeveel kilometers je gefietst hebt, maar ook waar je fiets zich bevindt wanneer deze gestolen is. Zo weet je zeker dat je niet zonder fiets komt te zitten. Bestel er daarom vandaag nog een via de website van de aanbieder.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>