Hoe zorg je op de beste manier voor je handdoeken?

Posted in  Home & Living  on  april 8, 2024 by  San0 comments

Handdoeken zijn een van de producten die je in huis hebt, waarvan je het belang snel vergeet. Het is namelijk wel belangrijk om goed voor je handdoeken te zorgen en dat je genoeg goede handdoeken in huis hebt. Per persoon heb je gemiddeld twee tot drie handdoeken nodig, maar dit hangt natuurlijk af van hoe vaak je ze gebruikt en wast, maar ook hoeveel mensen er in je huis wonen en of je gasten over de vloer krijgt die mogelijk een handdoek nodig hebben.

De basis

Zoals al eerder gezegd trekken handdoeken weinig van jouw aandacht. Je denkt er weinig aan, tenzij je ze nodig hebt. Echter is het wel belangrijk om een handdoek te hebben van goede kwaliteit. Het is stiekem toch een manier om jezelf in de watten te leggen na het douchen.

Het is belangrijk om ook niet te veel of te weinig handdoeken te hebben, want te veel handdoeken leidt tot kasten die te vol zitten omdat handdoeken best wat plek in beslag nemen. Te weinig handdoeken staat dan weer gelijk aan vaak een wasje draaien omdat je er anders te weinig hebt.

Wat heb je nodig?

Wij raden aan om enkele handdoeken te hebben in de standaard maat van 50cm bij 100cm en enkele badhanddoeken van 70cm bij 140cm. Zorg ervoor dat je voor ieder persoon een set hebt in huis en nog eventueel een extra set voor de gasten die misschien langs gaan komen. Daarnaast is het ook belangrijk om in gedachten te houden dat handdoeken ook zeker slijten.

Als ze veel in gebruik zijn, kan je als richtlijn aanhouden om je handdoeken om de 2 tot 3 jaar te vervangen. Indien ze eigenlijk eerder al zijn versleten kan je ze het beste al voor deze tijd weg doen en een aantal nieuwe aanschaffen. Handdoeken zijn daarbij eigenlijk het perfecte relatiegeschenk voor je collega’s, werknemers of vrienden.

Je kunt er een unieke draai aan geven en echt een eigen uitstraling ontwikkelen door middel van handdoeken bedrukken. Je kunt bijvoorbeeld handdoeken met geborduurd logo laten maken, maar ook met een leuke bedrukking geef je ze al een mooie uitstraling! Zo hebben je relaties direct een nieuwe handdoek.

Je handdoeken onderhouden

Als eerste is het belangrijk om je nieuwe handdoeken te wassen op de goede manier. Dit houdt in dat je de handdoeken in koud water gaat wassen en op lage temperaturen gaat drogen. Was strandhanddoeken na ieder gebruik. Ook sporthanddoeken moeten na elk gebruik gewassen worden.

Normale handdoeken of badhanddoeken kunnen om de 2 tot 3 keer gewassen worden, tenzij ze eerder vies zijn. Het kan ook zijn dat je handdoeken muf gaan ruiken na verloop van tijd, ook al zijn ze net gewassen. De muffe geur kan komen doordat de handdoeken bijvoorbeeld tussendoor niet goed droog zijn geworden.

Om deze geur weg te krijgen kan je de handdoeken tussen gebruik door aan een haak hangen. Zo kunnen ze snel drogen en hebben ze de ruimte om te ademen tegen de muffe lucht. Als je handdoek muf ruikt en hij is al een paar jaar oud, is het waarschijnlijk een teken om hem te vervangen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>