juli 10

Stijlvolle hondenbench uitkiezen? Hier moet je rekening mee houden

0  reacties

Een hondenbench is een plaats waar je hond of pup best wel wat uren in doorbrengt. Het wordt gebruikt voor de opvoeding van jouw trouwe viervoeter. Zo kun je hem leren om alleen thuis te zijn of om zindelijk te worden. Maar welke bench is geschikt voor jouw hond? We geven je graag een aantal punten waar je op dient te letten.


Kies de juiste grootte

Een bench kun je het beste op de groei kopen. Als een hond volwassen is, moet hij er namelijk nog steeds rechtop in kunnen zitten en languit erin kunnen liggen. De juiste grootte kies je door je hond op te meten en daar ruim 15 centimeter bij op te tellen. Op die manier heeft hij zeker voldoende bewegingsruimte.

Een warme ondergrond

De ondergrond van de bench is iets wat zeker niet vergeten mag worden. Een hond ligt namelijk niet graag op een koude ondergrond. Vaak wordt een warme ondergrond niet standaard meegeleverd, dus hier dien je goed op te letten. Als je nog een pup hebt, is het verstandig om te kiezen voor een vetbed.  Deze zijn namelijk, op hoge temperaturen, goed schoon te krijgen in de wasmachine. Wel zo handig met een pup!

De plek in huis

De plaats van de bench is ook uitermate belangrijk. De beste plek is waar jij en de rest de familie de meeste tijd doorbrengen, zoals bijvoorbeeld in de keuken of in de woonkamer. Dit schept namelijk het meeste vertrouwen. Zet je de bench op een plaats waar je minder aanwezig bent, doet dit de benchtraining niet ten goede. Vooral bij puppy’s is dit van groot belang, omdat je pup nog moet leren om zindelijk te worden. Zo moet hij onder andere leren dat hij zijn behoeftes buiten moet doen.

Op pad met de hond

Wanneer je van plan bent om er veel op uit te gaan met je hond, is het verstandig om voor een reisbench te kiezen. Naast dat het vertrouwen schept om in andere omgevingen te slapen, is het voor jou als baasje ook een stukje extra gemak. Zo zijn reisbenches opvouwbaar te verkrijgen in diverse formaten. Daarnaast zijn ze ook lichter dan een standaard bench voor in de huiskamer.

Speeltjes

Ga je van huis? Leg je hond dan netjes in de bench met zijn favoriete hondenspeelgoed en een lekkere traktatie. Zo heeft hij wat te doen en blijft hij rustig. Op die manier kun je met een gerust hart op pad. 


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>