Hotdogs, bagels, en burritos: dé plekken in de Verenigde Staten voor lekkere eter!

Posted in  Travel  on  oktober 5, 2023 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Travel
  • /
  • Hotdogs, bagels, en burritos: dé plekken in de Verenigde Staten voor lekkere eter!

Wanneer je veel Amerikaanse televisie hebt gekeken, ben je wel bekend met al die lekkere en royale gerechten waar ze daar van genieten. Pizza’s groter dan het bord en hotdogs net zo groot als je arm, kijken ze daar niet raar van op. Met je vriendengroep of met je partner samen naar Amerika is dé manier om je wereld te verbreden op culinair gebied. Zin in een culinaire reis naar de Verenigde Staten? Wij geven je drie tips voor dé plekken waar je heen gaat voor de beste hap! 

New York City, New York 

We beginnen in de grootste en vrijwel bekendste stad van het land: New York City. Een liefhebber van goed eten kan deze plek niet missen tijdens een reis naar de VS. Voor de lekkerste, grootste stapel pancakes bezoek je de diner op de hoek en de meest royaal belegde bagels vind je in vrijwel elke straat van de stad. Trek na een avondje stappen? Dan vraag je de ‘yellow cab’ natuurlijk om even te stoppen bij een pizzatent voor een heerlijke slice. Sluit je culinaire trip naar deze stad af met een hotdog bij een truck op straat. Kortom, de typische Amerikaanse gerechten die je in de films ziet, vind je hier! 

New Orleans, Louisiana 

Echt lekker eten doe je in New Orleans. Deze stad, gelegen in de staat Louisiana, is een samenkomst van culturen. In de hele stad vind je de beste Creoolse gerechten die inspiratie halen uit tropische eilanden. Ook de Cajun-keuken, wat een mix is van onder andere Frans, Afrikaans, en Caribisch, is hier goed vertegenwoordigd. In deze stad eet je gerechten als Gumbo, Jambalaya en beignets. Tijdens een vermakelijk jazzoptreden geniet je in New Orleans van deze heerlijke gerechten!

Austin, Texas

Een keuken die je veel tegen zult komen in dit indrukwekkende land is de Mexicaanse. Vooral in de Zuidelijke staten wordt dit veel gegeten. Austin, in de staat Texas, staat naast tex-mex bekend om barbecue en foodtrucks. Ze zeggen weleens dat deze stad meer foodtrucks heeft dan inwoners. Een liefhebber van goed, lekker en veel eten kan deze stad dus niet overslaan. Geniet hier onder de warme Texaanse zon van de lekkerste tacos, burritos en langzaam gegaarde vleesgerechten. 

Zoals je ziet, is de Verenigde Staten hét land als het aankomt op lekker, veel, en gevarieerd eten. In New York City eet je de meest typische gerechten als pizza, een hotdog of een bagel. Bezoek New Orleans en ontdek de Creoolse en Cajun keuken. Tot slot eet je in Austin Mexicaanse taco’s en de beste gerechten van de barbecue. Dus, trommel je vriendengroep op en boek die culinaire reis naar de Verenigde Staten! 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>