oktober 21

Jouw huisdier blaakt van gezondheid dankzij deze drie tips!

0  reacties

Een huisdier is voor veel mensen een maatje voor het leven. Een huisdier zorgt ervoor dat je je nooit alleen voelt, hij of zij is er altijd voor je, ongeacht hoe je je voelt. Een huisdier zal je nooit in de steek laten en hij of zij is altijd blij je te zien als je weer thuiskomt van je werk of je studie. Een huisdier vergemakkelijkt bovendien sociaal contact: je legt eenvoudiger contact met andere baasjes en je kan simpel een gesprek aanknopen over zijn of haar huisdier. Een huisdier zorgt er tevens voor dat je altijd gezelschap hebt. Soms zit je er even doorheen en dan is het fijn als jouw huisdier even een knuffel komt halen. Een huisdier is dus onmisbaar in je leven! Het is dan ook belangrijk dat je goed voor je maatje zorgt. Het is verstandig om zijn of haar gezondheid af en toe te laten controleren bij de dierenarts. Daarnaast heb je ook nog aantal dingen die je zelf kan ondernemen op de gezondheid van jouw trouwe viervoeter tot een hoger niveau te tillen. Succes gegarandeerd!

Voldoende beweging

Allereerst is het van belang dat je genoeg met je huisdier wandelt (mocht dit een hond zijn), of genoeg ruimte in huis of in je tuin hebt zodat je kat lekker kan rondscharrelen. Niets is zo vervelend dan de hele dag verplicht binnen moeten zitten op een plek waar je niet genoeg ruimte hebt om lekker rond te kunnen rennen. Jouw huisdier zal lang jong blijven en lekker speels blijven als je dagelijks een aantal lange wandeltochten met jouw lieve maatje maakt, of je kat genoeg tijd buiten gunt om lekker te socializen met andere katten en leuk op ontdekkingstocht te gaan.

Kies voor kwalitatief goede dierenvoeding

Dierenvoeding kan ervoor zorgen dat jouw kat of hond net wat lekkerder in zijn of haar vel zit. Je kan kiezen voor standaard voeding, maar dan zal je na verloop van tijd toch merken dat jouw kat en hond toch wat ouderdomskwaaltjes gaat vertonen. Om dit tegen te gaan, kan je kiezen voor net wat betere dierenvoeding. Het schijnt dat hier meer vitaminen en voedingsstoffen inzitten die de gewrichten soepel houdt. Jouw hond of kat houdt het goed vol dankzij deze smakelijke brokken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om wat extra supplementen te kopen om jouw hond of kat te verblijden met een lekkere snack. Koop jouw supplementen bij https://www.organimal.nl/ en geef jouw kat of hond een derde leven!

Ga regelmatig naar de dierenarts voor controles

De meeste mensen gaan pas naar de dierenarts als het te laat is en zijn of haar huisdier al een ziekte onder de leden heeft. Het is verstandig om twee keer per jaar op controle te komen om bepaalde infecties of andere ziekten voor te zijn. Een blaasontsteking kat kan al snel op de loer liggen als je kat al wat ouder is. Een blaasontsteking is erg vervelend en doet nogal pijn. Bespaar jouw huisdier flink wat ellende door regelmatig de dierenarts een bezoekje te brengen!


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>