Hybride fiets test

Posted in  Lifestyle  on  januari 23, 2022 by  Jay0 comments

Hybride fietsen worden steeds populairder. Een hybride fiets is de ideale mix tussen de normale stadsfiets en een sportieve mountainbike. De fiets is geschikt voor langere tochten dan de standaard rit naar de supermarkt, maar ook weer niet zo sportief dat je er de Alpe d’Huez mee gaat beklimmen. In de ‘Hybride fiets test” zocht onze redactie uit welke fietsen een plekje verdienen in de top van de ranglijst.

Wij testten 8 verschillende modellen, en kwamen vervolgens met een top 3. Zo konden wij lekker een dagje fietsen en scheelt het jou weer tientallen pagina’s doorbladeren in je zoektocht naar de beste hybride fiets..

De beste hybride fiets; waar letten we op?

We hebben geen e-bike modellen meegenomen in de test. Dit scheelt want hierdoor hoeven we niet te letten op aspecten zoals actieradius, laadtijden van de accu etc. Waar wij op gelet hebben is het rijcomfort, de prijs, de remmen, het schakelen en de kwaliteit van de onderdelen. Rijcomfort weegt hierin het zwaarst, aangezien het zeker voor langere ritten (30 minuten – 3 uur) belangrijk is dat je comfortabel kan fietsen.

1. Batavus Zonar

De Batavus Zonar is de beste uit de test gekomen op basis van de eerder genoemde eigenschappen. Eigenlijk zijn er bijna geen negatieve dingen aan te merken. De kwaliteit van de verschillende onderdelen, tot aan de ketting aan toe, is zeer goed en stevig. Wij vonden alleen de remmen iets te sterk ingesteld, vandaar een 8.4!

SPECIFICATIES
Collectie – 2019
Frametype – Heren
Gewicht (afgemonteerd) – 15.3 kg
Prijs: € 719
Score: 8.4
Koop hem hier

2. Sensa Superlite

Sensa is officieel een merk dat zich echt richt op sportieve fietsen zoals mountainbikes. Toch zijn ze zich de laatste jaren ook meer gaan richten op hybride fietsen om hun marktaandeel te vergroten. En met succes. Als we niet op de prijs zouden letten dan zou Sensa Superlite V27 niet op de tweede maar op de eerste plek komen.

Alles aan deze fiets is fantastisch, Tot aan de comfort, de kwaliteit en het design. Ook het gewicht is lekker licht, met slechts 13.6 kg. De prijs, 989 euro, is trouwens niet duur. Sommige hybride fietsen uit de test waren boven de € 1100.

sensa superlite review
SPECIFICATIES
Collectie – 2019
Frametype – Heren
Gewicht (afgemonteerd) – 13.6 kg
Prijs: € 989
Score: 8.1
Koop hem hier

3. Batavus Boulevard 7v

Op nummer 3 gekomen in de hybride fiets test is de Batavus Boulevard. We hebben de Batavus Boulevard 7V een review gegeven met een score van 7.6. Niet de beste hybride fiets van allemaal, maar wel de allerbeste in zijn prijsklasse. Voor slechts € 579 heb je een prima fiets waar je jarenlang mee vooruit kan. Toegegeven, de onderdelen en het comfort zijn net even iets minder dan de bovengenoemde 2 modellen. Toch kan deze er prima mee door en zal het voldoen aan de kwaliteitseisen van de gemiddelde fietser.

beste hybride fiets
SPECIFICATIES
Collectie – 2019
Frametype – Heren
Gewicht (afgemonteerd) – 16.5 kg
Prijs: € 579
Score: 7.6
Koop hem hier

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>