Posted in  Career  on  juni 2, 2021 by  San0 comments

Bij vele organisaties is het van belang dat er bepaalde bedrijfsinformatie niet naar buiten komt. Je wilt er dan ook zeker van zijn dat het personeel dat je aanneemt zich houdt aan de afspraken! Voordat je nieuw personeel aanneemt kun je dan ook de integriteit van de personen testen door het personeel te screenen. Wij vertellen je hier graag meer over.

Pre employment screening

Pre employment screening houdt in dat er wordt gekeken of potentiële werknemers de juiste motivaties hebben om bij jouw onderneming aan de slag te gaan. Dit houdt in dat er onder andere wordt gekeken naar belangenverstrengeling. Vaak gebeurt dit op een discrete wijze. Er wordt naast belangenverstrengeling ook gekeken of de potentiële werknemer in het verleden wellicht een verkeerde stap in zijn/haar carriere heeft gezet. Mocht dit zo zijn en het wordt door de kandidaat verzwegen, dan zullen er flink wat belletjes gaan rinkelen. 

Verschillende soorten screening

Er zijn pre employment screenings in verschillende soorten. Dit is uiteraard logisch, aangezien je binnen jouw onderneming vaak ook functies hebt waarbij een ander integriteitsniveau gewenst is. Door te kiezen voor de juiste screening ben je ervan verzekerd dat jouw medewerkers aan de juiste eisen voldoen. 

Advies vragen of uitbesteden

Het uitvoeren van een pre employment screening is precies werk. Als dit op een verkeerde manier uitgevoerd wordt, kan het zomaar voorkomen dat er belangrijke aspecten worden overgeslagen. Het is dus altijd raadzaam om een extern bureau hiervoor in te schakelen. Je kunt met jouw onderneming terecht bij een bureau om advies te vragen of om het complete proces te laten uitvoeren.

Laat een pre employment screening uitvoeren of vraag advies aan de experts. Een pre employment screening lijkt aan het begin wellicht onnodig, maar het is een investering waar je nog jaren plezier van kunt hebben.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>