• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Finance
  • /
  • Beginnen met crypto? Dit zijn de munten die je in de gaten moet houden!

Cryptovaluta neemt langzaam maar zeker de wereld over. Steeds meer mensen realiseren de potentie van cryptovaluta, niet alleen qua technologieën die het bezorgt, maar ook qua winstmarges. Vooral als je ziet hoeveel landen haast random monetaire beleid maken samen met het feit dat er nu een negatieve rente is, lijkt in crypto beleggen eerder een verplichting dan een optie. Maar voor sommigen kan beginnen met crypto erg intimiderend zijn. Daarom geven we je in dit artikel drie cryptovaluta die ideaal zijn voor beginners.

Bitcoin

We beginnen met de meest bekende cryptovaluta, namelijk Bitcoin. De grootste reden waarom we deze aanraden voor beginners met crypto, is dat de meeste transacties die worden gedaan op de cryptomarkt in de vorm van Bitcoin zijn. Het fungeert daardoor als stabiele basis wanneer jij langzaam jouw verschillende soorten cryptovaluta wilt uitbreiden.

Ook is Bitcoin een van de meest geaccepteerde vormen van cryptovaluta. Sommige landen gebruiken het zelfs als officieel betalingsmiddel. Tot slot fluctueert de prijs van Bitcoin niet zo veel als wat andere cryptovaluta, waardoor dit een van de meer zekere cryptovaluta is die je in jouw portfolio kunt hebben.

Ripple

Ripple, ook wel afgekort als XRP, is een andere cryptovaluta die handig is voor beginners om te hebben. Het mooie aan Ripple, is dat er een maximale hoeveelheid van hun cryptovaluta zal bestaan, namelijk 100 miljard XRP. Dit betekent dat, in tegenstelling tot andere valuta zoals de euro, jouw geld nooit minder waard zal worden door het printen van extra geld door centrale banken. Ripple laat de markt volledig zijn gang gaan, waardoor deze cryptovaluta altijd op waarde zal blijven.

Daarnaast werkt Ripple al met vele bedrijven en grote instanties samen, zoals Bank of America en Santander. Waar de meeste overheden en banken cryptovaluta als vijanden zien, wil Ripple juist graag samen werken om het huidige financieringssysteem te transformeren naar een veel efficiënter geheel, en daardoor meer mensen te laten profiteren van dit systeem.

Cardano

Tot slot is Cardano, ook wel bekend als ADA een uitstekende optie voor beginners. Er zijn meerdere redenen waarom. Op sommige vlakken is Cardano namelijk andere munten al ver voorbij. Zo worden alle ontwikkelingen van Cardano gesteund door wetenschappelijk onderzoek, in plaats van dat crypovaluta zonder wetenschappelijke basis aangepast worden.

Daarnaast staat Cardano bekend om het feit dat zij een veel lagere transactietijd heeft vergeleken met andere munten. En als kers op de taart is Cardano veel minder slecht voor het milieu, doordat de computers tijdens het gebruiken van de blockchaintechnologie minder energie nodig hebben om tot hun berekeningen te komen. Cardano wordt langzaam maar zeker door steeds meer instanties gesteund, waardoor het een uitstekend idee is om toe te voegen aan jouw cryptovaluta portfolio.

Dit waren onze drie crytopvaluta waar wij mee aanraden om mee te beginnen. Er zijn natuurlijk talloze andere valuta, maar met deze drie in jouw portfolio zal jij in ieder geval een mooie basis voor jouw portfolio hebben.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>