Je interieur stoer aankleden? Zo doe je het!

Je manneninterieur stoer aankleden is niet altijd zo eenvoudig. Maar met de nodige meubelen, objecten en accessoires kom je een heel eind ver. Het zit ‘m vaak in details. Lees hier hoe jij een robuust interieur creëert.

1. Kies uitsluitend stoere materialen

Je mancave of stoer interieur ziet er nog robuuster uit als je uitsluitend gaat voor materialen zoals metaal en grof hout. Als je je slaapkamer inricht, dan zijn industriele nachtkastjes een must. Ga voor metaal en houtsoorten zoals mango, teak en acacia. Ook al gaat het maar om een klein meubelstuk, het maakt je kamer meteen veel mannelijker. Of denk bijvoorbeeld aan een vitrinekast industrieel die volledig in zwart metaal is uitgevoerd. Het is een stoere eyecatcher die je interieurs een robuuste boost geeft.

2. Details zijn cruciaal

Let vooral goed op de details van je meubelstukken. Een nachtkastje met een stoer metalen frame met strakke lijnen oogt veel stoerder dan een nachttafeltje met elegante ronde poten. Een open kast zoals een vitrinekast geeft in een kleinere woning een groter ruimtegevoel dan een volledig gesloten kast. Vind je je interieur wat te koel? Kies dan voor metaal in combinatie met hout. Vind je dat je te veel strakke lijnen in je woning hebt? Kies dan voor ronde vormen voor je meubelen: afgeronde hoeken voor je nachttafeltjes, ronde bijzettafeltjes of ronde poten aan je grote kasten. Wil je een vitrinekast kopen speciaal om je mooie objecten uit te stallen? Let dan goed op de achtergrond van de vitrinekast: hout, wit, zwart,… zodat je kostbaarheden optimaal uitkomen. 

Eventueel kies je een kast zonder of met een glazen achterwand.

3. Experimenteer met kleuren

De typische kleuren voor een industrieel interieur zijn zwart, naturel hout en grijs. Maar toch kun je ook met andere kleuren werken en hiermee de algemene look van je kamer bepalen. Een zwarte metalen kast oogt veel stoerder dan hetzelfde model in een witte of groene uitvoering. Een witte kast kan bijvoorbeeld je té zware interieur wat speelser maken.

4. Hou het geheel in het oog

Je stoere stijl komt bij voorkeur terug over heel je woning. Als je een bepaald item in huis haalt, denk er eventueel aan om een tweede gelijkaardig meubel of accessoire ook in een andere kamer te plaatsen. Dit geldt ook voor je industriële verlichting. Hoe meer je je verschillende kamers op elkaar afstemt, hoe stoerder je interieur uiteindelijk wordt.