Is dit het moment voor Bitcoin en andere cryptocurrency?

De corona-crisis heeft in maart stevig huisgehouden op de aandelenmarkt. De beurzen kelderden naar beneden. Zo ook voor cryptocurrency. De bitcoin koers was met bijna de helft gezakt tijdens het uiterste dalmoment begin en midden maart.

Maar wat als ik we nu vertellen dat de bitcoin koers, net als die van vele andere cryptocurrencies, op een bijna hogere koers staat dan het absolute hoogtepunt eind 2017? Hoe komt dat dan? Eerst wat achtergrond.

Voordat we beginnen, willen we benadrukken dat wij uiteraard geen beleggingsadvies geven! Daar zijn genoeg andere sites voor. Oke, terug naar cryptocurrency.


Hoe werkt cryptocurrency?

Om het simpel uit te leggen, cryptocurrency is digitaal geld, een eigen munteenheid zoals de euro, de Britse pond of de Amerikaanse dollar. Er zijn er meer dan enkel bitcoin, ethereum of XRP. Kies dus zeker wat het beste bij je opties past.

Zo zijn bitcoin en ethereum het eenvoudigste om mee te beginnen. De ethereum koers is overigens ook aan het stijgen: de waarde van deze cryptocurrency is bijna verviervoudigd sinds maart 2020. En het ziet er niet naar uit dat deze trend gaat kenteren.

Welke voordelen heeft cryptocurrency?

  • Cryptocurrency werkt zonder een derde partij zoals een bank of financiële instelling. Je hebt enkel je eigen digitale portefeuille nodig.
  • Je hoeft niet meer “enkele werkdagen” te wachten voordat een transactie op je rekening zou staan, dit duurt hooguit enkele minuten.
  • Deze transacties zijn zo uitgebreid beveiligd, dat de kans op hacken zo goed als onbestaande is. Je geld staat hier veilig.

Wat heb je nodig om met cryptocurrency te beginnen?

  • Een internetverbinding
  • Basiskennis van de bitcoin koers of andere vergelijkbare cryptocurrencies
  • Geld dat je kan missen om te investeren
  • Een veilig platform om te traden in deze valuta.

Er zijn al velen je voor gegaan om deze stap te zetten. Misschien is het nu ook wel het moment voor jou om er mee te beginnen? De opwaartse mars die de verschillende cryptocurrencies momenteel maken zijn een indicatie dat de markt klaar is voor nieuwe hoogtes te bereiken.

In de maand oktober is de waarde van de bitcoin gestegen met bijna 50%, naar een waarde van 15.500$ voor 1 BTC. Voor de ethereum koers is dit een stijging van ongeveer 20% naar 462$.

Wie weet waar deze en andere cryptocurrencies zullen eindigen?

De toekomst

Zoals met alle investeringen, hebben ook deze uiteraard een zeker risicogehalte. Ondanks de huidige trend en de rooskleurige toekomst, kan er altijd iets gebeuren waardoor de waarde van je cryptogeld vermindert. Beleg daarom enkel met geld dat je op dat moment kan missen.

Als we de korte geschiedenis van de bitcoin en vergelijkbare cryptocurrencies kunnen volgen, zien we wel dat er nog een stijging aan zit te komen. Het is daarom misschien nu wel het ideale moment om mee in deze rollercoaster te stappen.