De trap: toch eigenlijk wel een echte blikvanger zodra je jouw woning via de voordeur binnenkomt. Dit alleen is al reden genoeg om van elke trap iets moois te maken. Een trap moet echter ook veilig zijn. Maar hoe herken je nu of jouw trap daadwerkelijk aan vervanging of een opknapbeurt toe is en wat komt hier allemaal bij kijken? In dit artikel kom je daar achter. Lees snel verder!

Trap renoveren

Natuurlijk kan het zo zijn dat je het idee in je hoofd hebt om je trap op te knappen, maar er kunnen meer redenen zijn om te kiezen voor de trap renoveren. Zo is vaak het geval, wanneer je ouder wordt of juist in de fasen zit dat je kinderen krijgt. We lichten ze hieronder kort toe:

De trap is versleten

Misschien ben je wel met je huis bezig en mag de trap daarom niet achterblijven. Hiernaast kan het zijn dat je trap versleten is. Na enige tijd van gebruik ontstaan er nu eenmaal gebruikerssporen en op den duur worden die alleen maar meer zichtbaar. Een versleten trap ziet er niet alleen onesthetisch uit, het zorgt er ook voor dat de trap onveilig word.

De trap is gedateerd

Ook kan het zijn dat jouw trap gedateerd is. Mogelijk past het niet meer bij de uitstraling van het huis of bij de stijl die jij voor ogen hebt. Omdat een trap een echte blikvanger is kan het een goed idee zijn om ervoor te kiezen om de trap te renoveren.

De trap is onveilig

Een laatste goede reden om je trap te renoveren kan zijn dat deze onveilig is. Gladheid is een veelvoorkomend probleem als de treden afgesleten zijn, maar ook een open trap, een trap zonder leuningen of een heel donkere trap kan tot onveilige situaties leiden die makkelijk voorkomen kunnen worden. Neem hier dus geen risico’s mee.

Kosten traprenovatie

Aan elke klus zitten kosten verbonden en voordat je aan iets begint, doe je er goed aan om voor jezelf overzichtelijk te maken welke kosten je kunt verwachten. Om je op weg te helpen met de kosten traprenovatie zetten we de drie belangrijkste zaken op een rijtje:

1. In eerste instantie is dit afhankelijk van je persoonlijke wensen. Is het slechts een kwestie van leuningen aan de muur bevestigen of dient de hele trap onder handen te worden genomen? 

2. kijk je naar de hoeveelheid werk die je kunt verwachten. Zo is het renoveren van een gedraaide trap ingewikkelder, en dus prijziger, dan een rechte trap. Ook de totale lengte van de trap alsmede de grootte van de traptreden zelf, zijn hierop van invloed.

3. Nu je bovengenoemde dingen helder hebt, denk je na over de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan of om het uit te besteden. Zeker als je zelf twee linkerhanden hebt, is dit laatste de beste keus. Voordat je daadwerkelijk met een professional in zee gaat, vraag je bij voorkeur eerst een offerte op. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Verder lezen?

Bekijk onze home & living categorie

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>