Je eigen Intex Zwembad bouwen

Posted in  Home  on  juni 29, 2021 by  San0 comments

Wanneer je op vrijdagmiddag met je collega’s staat te kletsen onder het genot van een biertje, kan het maar net zo zijn dat je op inspiratie wordt gebracht. Misschien heeft jouw collega net een tuin make-over ondergaan en vertelt hij vol trots over alles wat er is veranderd binnen zijn terrein. Jij denkt: shit of yes! Misschien kan ik mijn kinderen ook wel blij maken met wat nieuws in de tuin. Je fietst naar huis, opent internet en denkt: misschien kan ik wel een Intex zwembad bouwen in de achtertuin! Leuk idee, maar de uitvoering…waar moet ik starten? Wij helpen je graag op weg. 

Soorten intex zwembaden

Het besluit staat vast: een zwembad gaat er komen. Maar, wat voor soort Intex zwembaden zijn er nu eigenlijk? Zo heb je een opzetzwembad, een opblaaszwembad of bijvoorbeeld een geframed zwembad van Intex. Een opzetzwembad is een stuk duurzamer dan een opblaaszwembad én je hebt een stuk minder kans op lekkage. Een opzetzwembad wordt namelijk vaak gemaakt met een sterke liner ofwel een metalen wand. 

Wanneer je nog niet helemaal weet of een zwembad nu wel echt wat voor jou is, dan kun je ook kiezen voor een opblaaszwembad. En nee, niet die kleine kinderzwembadjes waar je net aan twee voeten in kunt steken, maar de grotere, kwalitatieve opblaaszwembaden. Zo’n opblaasbad is heel gemakkelijk te installeren en kun je met de wispelturige temperaturen in Nederland ook zo weer afbreken. Ideaal! 

Keuze van materiaal 

De laatste jaren is de groei aan zwembaden flink toegenomen. Heerlijk om tijdens de zomermaanden in eigen tuin te kunnen genieten van verkoeling. Een veel gekozen Intex zwembad is dan ook het zwembad met de metalen frame. Deze zijn eenvoudig in elkaar te zetten waarbij het frame zorgt voor stabiliteit. De binnenzijde worden vaak afgewerkt met polyester. 

Bij het woord polyester denk je vaak aan kleding en dat klopt. Polyester is een soort synthetische vezel die licht, duurzaam en isolerend is. Een polyester zwembad is heel stevig en kan daarom snel geplaatst worden. De combinatie van metaal en polyester zorgt voor een stevige constructie waardoor je een kwalitatief goed zwembad kunt verwachten tegen niet al te hoge kosten. 

Zwembad in de tuin: dit zijn de kosten

Hoeveel uur, spierkracht en energie moet je stoppen in het bouwen van je eigen zwembad in de tuin? Vergis je niet, een zwembad in de tuin kan een flinke investering zijn. Stel je hebt een Intex zwembad met ongeveer een doorsnede van 450 cm, dan gaat hier, afhankelijk van het diepte van het bad, ongeveer 14.000 liter in. Dit zou betekenen dat je voor het vullen van het bad rond de zestig euro kwijt bent. Wanneer je kiest voor een opblaaszwembad zullen de kosten een stuk lager uitvallen dan bijvoorbeeld een Intex opzetzwembad, daarbij moet je wel rekening houden met een kortere levensduur. Er is tegenwoordig gelukkig veel keuze, waardoor er altijd wel een Intex zwembad bij zit die helemaal past bij jouw budget en situatie. Alvast veel zwemplezier. 

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>