Je garage ombouwen tot werkplaats? Hier moet je aan denken!

Posted in  Home  on  oktober 16, 2023 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Home
  • /
  • Je garage ombouwen tot werkplaats? Hier moet je aan denken!

Steeds meer mensen kiezen ervoor om geen auto meer te rijden vanwege de hoge brandstofkosten of om een bijdrage te leveren aan het tegengaan van milieuvervuiling. Ze gaan voortaan op de fiets of met het openbaar vervoer naar het werk. Maar als je een eigen garage bij je huis hebt, die je opeens niet meer gebruikt, biedt dat natuurlijk volop mogelijkheden voor het inrichten van een eigen werkplaats. Hier kun je lekker klussen of misschien een specifieke hobby uitoefenen. Maar hoe richt je een werkplaats zo goed mogelijk in?

Overzicht is alles

In een werkplaats bevindt zich over het algemeen behoorlijk wat gereedschap. Als je dat niet overzichtelijk opbergt, zal het hele project je meer frustraties bezorgen dan genot. Met een goede werkplaatskast zorg je ervoor dat alles een vaste plaats heeft. Je kunt meerdere kasten aanschaffen om verschillende zaken gescheiden in op te bergen. Veel is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de garage en van wat je er precies in wilt gaan doen.

Voldoende verlichting

Een garage heeft meestal niet of nauwelijks ramen. Dat betekent dat je volledig afhankelijk bent van elektrisch licht. Een veel gemaakte fout is dat er onvoldoende licht in een werkplaats aanwezig is. Maar je kunt nog zo’n mooie werkplaatsinrichting aanschaffen, als het licht niet goed is, zul je er nooit met plezier kunnen werken. Je wilt immers goed kunnen zien waar je mee bezig bent. Dank daarbij niet alleen aan de basisverlichting aan het plafond, maar ook een goede werklamp om gericht te kunnen schijnen op datgene waaraan je werkt.

Ergonomisch werken

Als je lekker aan het werk bent, vergeet je snel de tijd. Daardoor kun je heel wat uurtjes in zo’n werkplaats bezig zijn. Dan is ergonomisch werken een absolute must. De werkbank moet op de juiste hoogte zijn en je moet comfortabel kunnen zitten op de juiste hoogte. Als er voldoende ruimte is, kun je het beste twee verschillende werkbanken plaatsen, elk met een andere werkhoogte. Voor precisiewerk hou je een hoogte van 100 tot 110 centimeter aan, terwijl je voor inspannend 75 tot 90 centimeter hoogte kiest.

Persoonlijke bescherming

In hoeverre je persoonlijke beschermingsmiddelen nodig hebt in je werkplaats, is afhankelijk van de aard van de werkzaamheden die je er uitvoert. Een veiligheidsbril en een goed paar werkhandschoenen is sowieso aan te raden. Denk ook aan gehoorbeschermers bij lawaaiig werk.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>