december 4

De beste manieren om je lichaam te ontgiften

0  reacties

Je hebt wellicht weleens van een detox kuur gehoord, of misschien heb je het zelfs al eerder gedaan. Tijdens een kuur probeer je alle giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen. Over het algemeen eet je een aantal dagen uitzonderlijk gezond. Je nuttigt geen verwerkte producten en vermijdt zaken zoals cafeïne, alcohol en sigaretten. Het ontgiften van je lichaam is een goed streven, zolang je maar weet wat de beste manieren zijn. 

1. Eet veel groente en fruit om je lichaam te detoxen

Het zal je niet verbazen dat groente en fruit gezond zijn. Ze zijn rijk aan anti-oxidanten en daarom zeer geschikt om lichaamsvreemde stoffen uit je lichaam te verwijderen. Eet een paar dagen niks anders dan groente en fruit en je voelt jezelf direct een stuk beter en gezonder. Denk er wel aan dat je voor verse ingrediënten kiest. Groente en fruit in conservenblikken en potjes zitten namelijk boordevol stoffen die juist helemaal niet zo gezond zijn. 

2. Eet minder zout en suiker

In Nederland, en grote delen van de wereld, eten we gemiddeld veel te veel zout en suiker. Dat heeft een negatief effect op ons lichaam. Een teveel aan suiker leidt onder andere tot overgewicht en de ontwikkeling van Diabetes Mellitus type 2. Daarnaast is zout voor het menselijk lichaam moeilijk te verwerken. Met name wanneer er sprake is van grote hoeveelheden. Daarom is het verminderen van de inname van zout en suiker een uitstekende start om je lichaam te ontgiften. 

3. Eet veel voedsel met grote hoeveelheden anti-oxidanten

Het consumeren van anti-oxidanten is uiteindelijk dé manier waarop je lichaam ontgift. Ze komen onder andere veel voor in groente en fruit. Het is dus geen wonder dat sappen op basis van groente en fruit vaak gebruikt worden om te ontgiften. Anti-oxidanten bestrijden schadelijke stoffen die je binnenkrijgt door een ongezonde levensstijl. Hierdoor blijf je langer gezond en voorkom je ziektes en problemen met je gezondheid. 

4. Het stoppen met het innemen van schadelijke stoffen

De beste manier van ontgiften is voorkomen dat je gif binnenkrijgt. Stoppen met roken en het drinken van alcohol zijn voor veel mensen een enorme stap in de goede richting. Helaas blijkt het erg lastig om dit voor een lange periode vol te houden. Bedenk wel dat je gezondheid uiteindelijk afhankelijk is door een verzameling van factoren. Om echt helemaal te ontgiften is het belangrijk om deze allemaal in overweging te nemen. 


Tags


You may also like

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>