Je schoenen matchen met je outfit? Zo ga je te werk

Een korte zoektocht op het internet levert honderden artikels op over hoe je als vrouw de juiste outfit matcht met de juiste schoenen. Als man is het echter vaak een stuk moeilijker om te weten te komen waar je nu exact die donkere veterboots of pastelkleurige sneakers onder moet dragen.

Vaak zijn ook mannen mensen met stijlgevoel die graag goed gekleed voor de dag komen. Het spreekt voor zich dat wat goed gekleed te noemen valt een subjectieve kwestie is. Persoonlijke smaak is en blijft de grote determinant. Desondanks vallen er toch een paar algemene regels te deduceren wanneer het gaat om de juiste match tussen schoenen en outfit.


Ga altijd voor een tint donkerder

De meeste mannen kiezen zonder erover na te denken voor een paar veterboots of sneakers in hetzelfde kleurschema als hun outfit. Een goed idee, maar niet als je voor exact dezelfde tint gaat. Te veel dezelfde kleur geeft een eerder komisch dan stijlvol effect.

Je kunt er beter voor kiezen om een paar schoenen aan te trekken die net een tint donkerder zijn dan jouw outfit. Zo heb je een subtiel kleurverschil zonder op te vallen. Zeker wanneer je een grote collectie sneakers hebt kan je deze techniek bij zo goed als elke outfit toepassen.

Ga voor een ander material

Een goed ensemble heeft textuur nodig. Een uitstekende manier om die textuur te vernietigen is om jouw outfit en schoenen in hetzelfde materiaal te dragen. Variatie is de basis van stijlgevoel en dat is dus ook het geval wanneer het gaat om de materialen.

kleding outfit
Een goed voorbeeld van een outfit dat ‘klopt’

Kleurrijk staat bij neutraal

Ben jij zo iemand met een schoenenrek sneakers in alle kleuren van de regenboog? Dan denk je er vast geregeld over na hoe je nu exact de meer speciale kleuren kan incorporeren in jouw outfit. De oplossing is nochtans ontzettend simpel: ga voor een outfit in neutrale kleuren. Zwarte, rode of bruine sneakers kan je met zo goed als alles combineren.

Wil je echter regelmatig verschillende soorten sneakers dragen dan combineer je deze best met een outfit in neutrale kleuren. Doe je dit niet dat loop je het risico een mal figuur te slagen door een overdaad aan kleur. Bovendien zorgt het contrast ervoor dat jouw schoenen lekker in de picture lopen.

Tip: of je nou op zoek bent naar formele veterschoenen of hippe sneakers, op de Herenschoenen winkel vind je alles!

Vergeet de sokken niet

De meeste mannen denken geen twee keer na over de sokken die ze bij een outfit aandoen. Nochtans kan een paar sokken een combinatie maken of breken. Sokken met hippe prints en opvallende kleuren zijn populairder dan ooit. Tracht je toch in te houden in dit departement als je bezig bent met het matchen van de juiste schoenen bij jouw outfit.

Een patroon mag, maar kies voor neutrale kleuren en bij voorkeur de meer donkere tinten. Sokken moeten de aandacht immers niet afleiden van de rest van jouw outfit.

Dit weekend shoppen in Brabant? Het team van je favoriete schoenenwinkel Eindhoven staat voor je klaar.

Laat ‘formeel’ ook formeel blijven

Het is heel hip en trendy om bij een eerder zakelijke outfit tegenwoordig ook een paar sneakers aan te trekken. Om als stijlvolle man door het leven te gaan doe je dit echter beter niet. Als een gewone geklede schoen echt niet jouw ding is kies dan liever voor een type veterboot. Wil je toch per se een paar sneakers aantrekken? Dan heb je hier geen speling qua kleur. De basics volstaan.