Posted in  Luxury  on  april 8, 2021 by  San0 comments

Even een vraag aan jou, van welk iets heb jij er 162? Wij moesten ook even nadenken… euro’s, nootjes, haren? Jeff Bezos, de rijkste man ter wereld heeft het antwoord hier wel op, een miljard! Jeff Bezos heeft maar liefst 156 miljard euro in zijn bezit.

Waar veel mensen in mei 2020 met hun handen in het haar zaten met de vraag hoe ze nog rond moesten komen vanwege de corona crisis, had Jeff het prima voor elkaar. Jeff Bezos had hele andere dingen aan zijn hoofd, namelijk het duurste huis van LA kopen. Je kan wel raden dat hij naast het huis hier ook nog aardig wat hectare grond bij krijgt, ongeveer een oppervlakte van ruim vijf voetbalvelden. Natuurlijk moet er ook nog een gastverblijf, tennisbaan en een golfbaan bijzittenm dit laatste zodat hij op 9 verschillende holes kan golfen.

Gigantisch rijk

Waar wij een keer blij zijn dat we iets weten te verkopen op marktplaats van een paar tientjes, wist Bezos laatst voor meer dan 3 miljard dollar aan aandelen te verkopen aan Amazon. Als hij krap bij kas komt te zitten heeft hij altijd nog 54 miljoen andere aandelen die ook goed zijn voor zo’n 172 miljard dollar. Er zijn nog genoeg bezittingen die deze man heeft, totaal komt zijn vermogen dan ook uit op zo’n 190 miljard dollar.

Schenking Bezos Earth Fund

Met zoveel geld wil je toch iets terug doen voor de mensheid, ze zeggen ook wel eens dat geven leuker is dan nemen. Jeff Bezos heeft geld geschonken aan de Bezos Earth Fund, deze organisatie zet zich in voor het klimaat.

Zoveel is het Jeff Bezos vermogen

Met zoveel miljarden kan je alles kopen wat je wilt, maar het eeuwige leven is niet te koop. Jeff is nu 57 jaar, hij komt uit het jaar 1964. We maken een leuk rekensommetje hoeveel geld hij zou moeten uitgeven om zijn uiteindelijk zonder enkele euro het graf in te stappen. Want zo’n grote spaarrekening is leuk, maar in je laatste hemd zitten geen zakken.

Laten we zeggen dat hij als alles gaat zoals het nu verloopt nog wel 25 jaar te leven heeft. Als hij al zijn geld wilt opmaken dan zou hij circa 6,48 miljard per jaar moeten uitgeven. Dat betekent 17,5 miljoen euro per dag, 729.000 euro per uur, 12.152 euro per minuut en 202 euro per seconde.

Dit is:

  • Elke dag het duurste Rolex horloge en dan houdt hij nog zo’n 3 miljoen euro over per dag
  • Per dag zo’n 50 rijtjeshuizen van zo’n 350.000 euro
  • Bijna 7 duurste Tesla’s per uur, dus zo’n 60.000 Tesla’s per jaar

Concurreren om de titel “rijkste man ter wereld”

Jeff Bezos is niet de enige met zo’n groot vermogen, hij concurreert samen met Elon Musk om de titel rijkste man ter wereld. Deze baas van Tesla wist namelijk een tijdje de rijkste man ter wereld te zijn, maar door de daling van de Koers op Tesla op Wallstreet heeft hij weer een keurige tweede plek. Toch denken we niet dat hij hier wakker van ligt. Het vermogen van Elon Musk wordt nu geschat op zo’n 169,9 miljard dollar, ook hij kan hier heel wat Rolex horloges van kopen.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>