Ongelofelijk! Dit is de Audi RS6 van Jon Olsson

Posted in  Cars  on  januari 11, 2024 by  San0 comments
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Cars
  • /
  • Ongelofelijk! Dit is de Audi RS6 van Jon Olsson

Er zijn maar weinig auto's op de wereld die zo godsgruwelijk snel en krachtig zijn als de Audi van freestyle skiër Jon Olsson. En als je gek bent van (snelle) auto's maar nog nooit hebt gehoord van de Audi RS6 van Jon Olsson dan gaat er iets mis. Gelukkig praten wij je graag bij over dit racemonster!

Jon Olsson zijn Audi RS6 Phoenix

Voor we verder ingaan op wat deze Audi zo bijzonder maakt is het goed om te vermelden dat het niet Jon's eerste snelle auto is. Eerder had de Zweedse atleet al de beschikking over een Audi RS6 DTM. Ook daarvoor heeft ie al vaker auto's uit deze serie aangeschaft. De DTM versie werd uiteindelijk gestolen en uitgebrand teruggevonden in onze hoofdstad, Amsterdam. Gelukkig voor Jon was de auto op at moment al niet meer in zijn bezit. De RS6 Phoenix is tot in ieder detail getuned door ABT Sportsline. 

Nadat ze alles wat getuned kon worden ook daadwerkelijk hebben doorgevoerd beschikt de auto inmiddels over 785 pk. Dit is een stuk meer dan de standaard 600 pk waar de Audi RS6 de fabriek mee komt uitrollen.

Design

Het Zweedse ski talent staat bekend om zijn liefde en passie voor auto's en daarom staat de auto vol met sponsoren en stickers. Daarnaast heeft de RS6 Phoenix een uniek kleurenpatroon.  De ene helft van de auto is zwart met camouflage, terwijl de andere helft straalt in puur wit. Over smaak valt te twisten, de een vind het mooi en de ander vind het verschrikkelijk. Uiteindelijk is voor een auto als deze de snelheid veruit het belangrijkst!

Het geluid van Jon Olsson's Audi RS6

De echte liefhebber kan een goede sound wel waarderen. Wij hebben geen enkele auto gehoord of gezien die in staat is om een gruwelijk krachtig gebrom te produceren als de RS6 van Jon Olsson. Het geluid wordt geproduceerd door een op maat gemaakt Milltek uitlaatsysteem. Luister zelf:

Andere auto's van Jon Olsson?

Heb jij ooit een auto liefhebber gehad die genoegen neemt met één exemplaar in de garage? Nee, wij ook niet. Het is dan ook geen verassing dat Jon nog een aantal pareltjes in zijn wagenpark heeft staan, waaronder een Rolls Royce. Hij maakte er een hele vette video van.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>