Het lijkt misschien nog ver weg, maar voor we het weten is het alweer Kerstmis. Een moment om terug te kijken op een onwerkelijk jaar waar thuiswerken het nieuwe normaal is geworden. Ook de toekomst biedt nog veel onzekerheden, ook voor werknemers. Zij hunkeren daarom meer dan ooit naar waardering en de bevestiging dat ze zich – ook vanuit thuis – verbonden voelen met de organisatie. Overweeg je om een kerstpakket te geven aan jouw personeel? In dit artikel delen wij de voordelen en waar je zoal rekening mee moet houden. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Maak het persoonlijk

Een kerstpakket geven is vandaag de dag uitgegroeid tot een symbool van waardering voor relaties en personeel. Ook de kerstpakketten hebben een revolutie doorstaan. Waar we vroeger slechts uit een aantal standaard onpersoonlijke kerstpakketten konden kiezen, zijn de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos. Een traditioneel pakket, een gezelligheidspakket, kerstpakketten 2021 of toch liever een kerstpakket zelf samenstellen? Vooral een kerstpakket op maat zal voor blije gezichten zorgen, want je kunt hierdoor een pakket geven die helemaal aansluit bij de wensen die je hebt. Bijkomend voordeel van een persoonlijk kerstpakket, of een persoonlijk kaartje toevoegen bij het pakket, is dat de mensen die het pakket gaan ontvangen zich extra gewaardeerd voelen. Het zal indruk maken en stimuleert de binding tussen werknemer en werkgever, maar ook tussen het personeel onderling.

Wat moet je geven in een kerstpakket?

We willen natuurlijk voorkomen dat de inhoud van het kerstpakket tegenvalt, maar wat moet je dan geven? Er kan een behoorlijke diversiteit onder medewerkers zijn, waardoor het kiezen van het juiste cadeau een behoorlijke opgave is. Een kerstpakket met wijn hoeft niet bij iedereen in de smaak te vallen, want er kunnen mensen zijn die geen wijndrinkers zijn. Het wordt daarom steeds populairder om medewerkers zelf een kerstpakket te laten samenstellen. Zo weet je zeker dat het pakket niet onderin de keukenla of achterin de kast belandt.

Welk thema kerstpakket valt in de smaak

Een kerstpakket zelf laten samenstellen kost meer geld, dan een thema kerstpakket uit te zoeken. Immers, deze pakketten worden in massa geproduceerd en zullen daarom een stuk voordeliger zijn voor de portemonnee. Gelukkig is er tegenwoordig voor elk budget wel een optie. Zo ontvangen meer dan de helft van de mensen het liefst een traditioneel kerstpakket. Ook duurzame, natuurlijke en gezonde producten winnen populariteit, mits de inhoud bruikbaar is. Een kerstpakket met interieurspullen, huishoudelijke apparaten of verzorgingsproducten kun je maar beter niet geven. Deze zijn het minst populair onder werknemers.

Andere bekeken ook:

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>